Rue du Suguet, een aangenaam eetstraatje van Cannes

Ici Teun in Cannes
Door: Jos La Grande
24-07-2022

Een leuk smal straatje in Cannes is RUE DU SUQUET, het zit dicht bij de markt van Cannes en is al jaren bekend van de betaalbare eetadresjes met andere prijzen dan de grote hotels op de Boulevard La Croisette en de huidige strandtenten.

Helaas heeft Cannes en de Côte d’ Azur heel wat problemen gehad met de Corona-periode. Opvallend veel restaurants werden door de daling van inkomsten gedwongen om te sluiten en het personeel werd ontslagen. Nu zijn er nog steeds horeca-problemen, vooral om nieuw personeel te vinden.

Gelukkig heeft het straatje Rue du Suquet, met veel restaurantjes en kleine terrasjes, zich weer goed hersteld. Restaurant Cosi van 10 t/m nummer 14, met menu’s van €32- t/m €58,- kan ik nog steeds aanbevelen, evenals de Bistro Le Marais op nummer 9 ( met menu’s van €32- tot €39) heeft niets ingeleverd van de goede reputatie en zo is het ook met restaurant  LEXxiv op nummer 2 (mij nog steeds onbekend….maar ik kreeg een goede aanbeveling). Het heeft een aangenaam menu voor €28,00 en voor dezelfde prijs een vegetarisch-menu. Zoek ze maar…

Provençaalse Markt Forville

Rue du Suguet zit dicht bij de bekende overdekte Provençaalse Marché Forville, een smulparadijs met vers gevangen vis, garnalen, kreeften, etc. Al met al, een prachtig zeebanket van de Middellandse Zee. Maar ook vers fruit, diverse olijfolie’s, groenten van de Provence, specerijen, kaas, worsten, bloemen etc.

Vanaf 7.00 uur tot 13.00 uur kan men de hele tent leeg kopen. Klokslag 12.00 uur, jazeker de lunchtijd voor Fransen (!), moet men zorgen om een leuk adresje op het plein Forville te scoren. Er is heel wat keus, met aangename adresjes. Voor een gemiddelde van €26,- kan met al een lunch scoren!

Op nummer 4 zit Bistrot Cannes – hoewel men nu beweert dat het een restaurant wordt voor liefhebbers van krab – en in de zijstraat Rue Forville zit op nummer 17 bistrot Le Forville dat een goede reputatie heeft.

En dan nog dit…

Zeer aangenaam is de nieuwe haven van Golfe-Juan op Avenue des Frères Roustan (met parkeer adressen). Rondom de boten en jachten zitten (als ik goed heb geteld)….zo’n 17 restaurants, Thais, Frans, Grieks… genoeg keuze. Wij zijn altijd tevreden over restaurant La Cabane (op zondag gesloten) redelijke prijzen, mooie  menu’s.

Voor een gezin is het Italiaanse restaurant Da Gigi op het terras van de ‘oude haven’ zeer aangenaam, voor de prijs en vooral met kinderen, die een pizza kunnen bestellen. Al jaren een populair adres!

Meer DenD