Rus steelt overwinning van Oranje

Oranje verliest
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De Russische scheidsrechter Sergei Karasev heeft met zijn omstreden rode kaart voor Matthijs de Ligt ons Oranje de das omgedaan.

De Russische arbiter nam in de tweede helft een uiterst discutabele beslissing na een plotseling teken van de VAR en stuurde De Ligt, die opzettelijk hands zou hebben gemaakt, met een rode kaart het veld uit. De Tjechen Thomas Kalas en Chick velden daarna het doodvonnis van Oranje.

Het werd 2-0 voor de Tjechen!

De uitschakeling van Oranje komt hard aan bij bondscoach Frank de Boer, want er zal een lawine van kritiek losbarsten op zijn behoudende speelwijze met veel verdedigers. Daarmee verloochende De Boer de klassieke ‘Nederlandse school’ met een 4-3-3 opstelling, waarbij vleugelspitsen voor geval zorgen.

Met de rode kaart voor De Ligt werd het onverbiddelijke doodvonnis van Oranje getekend.

Want het werd niet alleen 1-0 voor de Tjechen, maar zelfs ook 2-0. Dit alles geheel tegen de verhoudingen in, want de nationale elf van Tsjechië bleek een weliswaar stug maar ook vooral een middelmatig elftal te zijn maar door het numerieke overwicht werd het Oranje tenslotte toch de baas.

Vergeten te scoren

Overigens valt er veel af te dingen op het Nederlands elftal. Want het verzuimde al in de eerste minuut van de wedstrijd te scoren. De aanvalslinie met Memphis Depay en Donyell Malen van PSV kon daarna echter geen potten meer breken. De laatste kreeg nog een uitgelezen kans, maar vergat die te benutten.

Er kwamen verder nauwelijks nog doelrijpe kansen, Frenkie de Jong kwam niet in zijn spel en er was sprake van een foutenfestival in alle linies. Met invallers Promes en Weghorst in de aanvalslinie lukte het evenmin nog een vuist te maken.

Hopeloos

De tien man van Nederland faalden hopeloos tegen de 11 van Tsjechië, die het straks tegen de Denen mogen opnemen in de kwartfinale van dit EK.

En, zoals gezegd, dan maken ze waarschijnlijk geen schijn van kans, want het elftal is zwak, maar bleek in ieder geval te sterk voor de 10 van Oranje.

Deze 27e juni werd voor Oranje een nachtmerrie. Na de drie prima winstpartijen in de voorronde tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië was er hoop op meer.

De wedstrijd tegen Tsjechië had de opmaat moeten worden voor een verder succesvol verloop van het EK-toernooi. De indeling in het linkerrijtje van het speelschema was extreem gunstig en de wedstrijd tegen Tjechië had een zogeheten walkover moeten worden. De supporters zijn zwaar teleurgesteld.

Moet Frank de Boer vertrekken?

Tags

FRANK DE BOERNEDERLANDS ELFTALORANJE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck