Rutte extra beveiligd wegens dreiging aanslag of ontvoering

Door:
27-09-2021

DEN HAAG (ANP) – Demissionair premier Mark Rutte wordt extra beveiligd omdat er plannen zouden zijn om een aanslag op hem te plegen of hem te ontvoeren. Dat bevestigen bronnen maandag na berichtgeving van De Telegraaf. Volgens de krant komt de dreiging uit criminele hoek. In de omgeving van Rutte zouden ‘spotters’ zijn gesignaleerd, criminelen die de omgeving van tevoren verkennen. Die spotters zouden banden hebben met de Mocro-maffia.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De plannen ten aanzien van Rutte zouden passen in de ‘terreurcampagne’ die de zware georganiseerde misdaad sinds enige jaren voert. De moorden op de broer van de kroongetuige in het liquidatieproces Marengo, advocaat Derk Wiersum en Peter R. de Vries worden eveneens als onderdeel daarvan beschouwd, evenals de aanslagen op het gebouw van De Telegraaf en Panorama.

De (vermoedelijke) uitvoerders van die moordaanslagen zijn gepakt, naar tussenpersonen en opdrachtgevers wordt nog volop onderzoek gedaan. De internationale cocaïnehandel, waarin miljarden omgaan, vormen de achtergrond van het keiharde onderwereldgeweld.

De moorden op de broer van de kroongetuige, advocaat Wiersum en De Vries hebben tot extreme veiligheidsmaatregelen geleid. Wiersum was de advocaat van de kroongetuige, De Vries trad op als zijn adviseur en vertrouwenspersoon. Rechters en officieren van justitie die betrokken zijn bij Marengo worden zwaar beveiligd.

 

ANP

 

 

Meer DenD