Rutte neemt voetbalsupporters níet in bescherming: ‘Gewoon je bek houden’

Mark Rutte
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Toen Minister Grapperhaus het flink verprutste op zijn bruiloft kon hij rekenen op Premier Rutte die hem de hand boven het hoofd hield: ,,Kan een keer gebeuren” wuifde hij het schandaal mee weg. Echter kunnen voetbalsupporters niet op dezelfde sympathie rekenen van onze premier. Die heeft een héle duidelijke boodschap voor hun: ,,Je moet gewoon je bek houden.”

‘Bek houden’

Rutte doet een zeer gewaagde uitspraak tijdens een interview met RTL Nieuws. Als het gaat over verboden spreekkoren tijdens Nederlandse voetbalwedstrijden kan Rutte zijn woede niet bedwingen:

,,Je moet het gewoon niet doen, het is heel dom. Hiermee krijgen we niet het virus onder controle. Vandaag lopen de aantallen ook weer op..”

Hiermee zegt de premier de voetbalsupporters mede-verantwoordelijk te houden voor het oplopende besmettingsaantal. De interviewer vraagt hem of de spreekkoren überhaupt wel te voorkomen zijn in zo’n groot stadion. Rutte antwoordt resoluut:

,,Ja hoor, gewoon je bek houden als je er zit, naar die wedstrijd kijken en niet schreeuwen. Dat is te doen.”

Bekijk hier het fragment:

Grapperhaus

Hier kiest Rutte duidelijk voor een andere aanpak dan wanneer hij reageerde op de overtredingen van zijn collega Ferd Grapperhaus. Minister Grapperhaus trouwde eind augustus en bracht daarmee zijn carriere in gevaar: er kwamen foto’s van de bruiloft vrij waarom te zien was dat hij en zijn gasten lak hadden aan de 1,5-meter afstand regel.

Grapperhaus ging flink door het stof en hield het niet droog toen hij het land zijn excuses aanbood voor zijn misstappen. Hij kreeg een steuntje in de rug van Minister Rutte, die zei dat het ,,Wel eens fout kan gaan.” De voetbalsupporters die van Rutte hun ‘bek moeten houden’ komen er minder makkelijk mee weg…

LEES OOK:

Grapperhaus krijgt tóch een boete voor overtreden regels

Tags

CORONAFERD GRAPPERHAUSPREMIER RUTTE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie