Ruud de Wild groeide op in een sekte: ‘Traumatische jeugd’

Ruud groeide op in een sekte
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Ruud de Wild heeft een traumatische jeugd gehad, iets waar hij niet graag over praat. In Lago di Beau maakte hij gisteren een uitzondering. ,,Ik ben opgegroeid in een sekte. Dat was heel streng.”

De radio-dj vertelde gisteren in gesprek met Beau van Erven Dorens dat hij uit een gelovig gezin komt dat elf kinderen telde. ,,Ik kom uit een geloofgenootschap, een sekte heet dat ook wel. Dat was heel streng.”

Weggelopen

Als kind is hij dan ook een keer uit logeren gegaan om vervolgens nooit meer terug te keren. Zo geloofden zijn ouders in het einde der tijden, iets waar Ruud heel anders over dacht. ,,Het begon bij mij met een wantrouwen in het soort geloof.”

Zijn traumatische jeugd heeft dan ook een lange tijd een grote impact gehad. ,,Ik ben op een gegeven moment in therapie gegaan, omdat ik vastliep”, vertelde Ruud. De gesprekken met een psychiater noemt hij ‘het beste wat hij ooit kon doen’.

Door zijn psychiater leerde hij omgaan met zijn jeugd. ,,Zij zei: ‘Je moet misschien dingen niet gaan uitsluiten, misschien moet je stoppen met vechten tegen je afkomst en tegen je geloof, misschien moet je het wel omarmen. Dan kun je het ook uit liefde loslaten”, aldus Ruud. ,,En toen leerde ik heel langzaam: ik kan ook de mooie dingen meenemen. Ik ben niet katholiek geworden, maar ik ben ook niet ongelovig.”

‘Van echte liefde was geen sprake’

Al eerder vertelde Ruud in weekblad Weekend over het heftigste wat hij ooit heeft meegemaakt. Op vierjarige leeftijd werd hij verlaten door zijn ouders toen hij in het ziekenhuis lag. ,,Mijn gezondheidstoestand was erg zorgelijk en terwijl ik het erg benauwd had en doodziek was, lieten mijn ouders mij in de steek. Ze vertelden me dat het lot in Gods handen lag en dat zij niets meer voor me konden betekenen”, zei hij destijds in het weekblad.

Als kind heeft hij dan ook nooit de liefde gevoeld van zijn ouders. ,,Thuis werd er niet geknuffeld en van echte liefde was geen sprake. Toen mijn ouders waren overleden, heb ik niet gehuild.”

Tags

BEAU VAN ERVEN DORENSLAGO DI BEAUOPENHARTIGRUUD DE WILDSEKTETRAUMA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck