Ruud de Wild hekelt stemoproepjes van collega-dj’s

Door: DitjesDatjes
21-01-2020

Ruud de Wild heeft dinsdag de aanval geopend op collega-radiomakers die hun luisteraars oproepen om te stemmen op de Gouden RadioRing en de bijbehorende RadioSterren. De dj van NPO Radio 2 vindt het absoluut niet kunnen om “te bedelen voor een prijs”, zo zei hij in RTL Boulevard.

Ruud beschuldigde met name Qmusic-dj Marieke Elsinga, die ook in de studio was. Het zorgde voor een ietwat ongemakkelijke discussie aan het einde van de uitzending. “Ik doe er niet aan mee”, stelde Ruud resoluut. “En met mij nog vele andere, slimme mensen. Ik ga mijn luisteraars niet lastig vallen met het uitstallen van mijn ego. Het is ze gegund maar ik denk echt: Mattie & Marieke, jullie hebben het zo niet nodig. Groter kan bijna niet in jullie doelgroep. Ik zou denken: joh fuck it. Je gaat toch niet bedelen om een prijs.”

Marieke gaf vervolgens toe dat ze enkele keren via sociale media en op de radio haar luisteraars had opgeroepen om te gaan stemmen. “Daar ben ik ook helemaal niet vies van”, verdedigde ze zich. “Het kan een beetje vies voelen maar we mogen ook trots zijn dat we genomineerd zijn. En we zouden het ook leuk vinden om te winnen.”

Volgens Ruud zeggen luistercijfers veel meer dan de RadioRing, die tegenwoordig meer draait om personality’s dan om de beste radiomaker. “Als ik genomineerd zou zijn, zou ik er niet eens naartoe gaan. Ik vind het heel ongemakkelijk”, zei hij. “Luistercijfers zeggen alles. Wij hadden vanochtend cijfers waaruit blijkt dat ik mij niet hoef te schamen.”

Ondanks nog een herhaalde oproep van Ruud om vooral te stoppen met het rekruteren van luisteraars, eindigde Marieke de uitzending vervolgens toch met een oproep om op haar te stemmen.

 

BuzzE

 

 

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen