Ruud de Wild openhartig over donkere periode: ‘Suïcidale gedachten’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Ruud de Wild heeft een traumatische jeugd gehad. Therapie en gesprekken met een psycholoog hielpen hem om het trauma te kunnen verwerken. Daarna heeft hij een tijdlang antidepressiva geslikt, maar dit werkte averechts waardoor hij suïcidale gedachten kreeg.

In hun nieuwe podcast ‘De Zoveelste Podcast’ praten Olcay Gulsen en Ruud de Wild over onderwerpen waardoor ze elkaar als partners nog beter leren kennen. In de eerste aflevering hebben ze het over mindset, iets wat Olcay interessant vindt maar Ruud niets mee heeft. Wel geeft de radio-dj toe dat hij veel therapie en gesprekken met een psycholoog heeft gehad.

Traumatische jeugd

Ruud heeft een traumatische jeugd gehad, iets wat een grote impact op hem heeft gehad. ,,Ik ben op een gegeven moment in therapie gegaan, omdat ik vastliep”, vertelde Ruud eerder in Lago di Beau. De gesprekken met een psychiater noemt hij ‘het beste wat hij ooit kon doen’.

Door zijn psychiater leerde hij omgaan met zijn jeugd. ,,Zij zei: ‘Je moet misschien dingen niet gaan uitsluiten, misschien moet je stoppen met vechten tegen je afkomst en tegen je geloof, misschien moet je het wel omarmen. Dan kun je het ook uit liefde loslaten”, aldus Ruud. ,,En toen leerde ik heel langzaam: ik kan ook de mooie dingen meenemen. Ik ben niet katholiek geworden, maar ik ben ook niet ongelovig.”

Redding

Toch hebben niet alle aanbevolen middelen hem geholpen in die tijd. Ruud slikte een tijdlang antidepressiva, maar helaas werkte dit averechts en kreeg hij suïcidale gedachten. In de podcast vraagt Olcay of hij dan ook een einde aan zijn leven wilde maken. ,,Jazeker”, is het heftige antwoord dat Ruud daarop geeft.

Uiteindelijk is hij gestopt met de pillen en niet lang daarna verdwenen de gedachten ook. ,,Wat mijn redding was, heel onverstandig trouwens: ik ben in één keer gestopt met die pillen.”

Tags

HEFTIGOLCAY GULSENOPENHARTIGRUUD DE WILDSUICIDAALTRAUMA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck