Ruud Gullit ziet eigen fout in

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Ruud Gullit zegt ‘sorry’ voor het filmpje dat hij gister heeft gemaakt.

Dick Advocaat

Na de winst van het Nederlands elftal op Bulgarije plaatste assistent-bondscoach Ruud Gullit een filmpje vanuit de kleedkamer. Woedend was bondscoach Dick Advocaat. Want filmen in de kleedkamer: dat doe je niet.

Dat Gullit een fout heeft gemaakt, ziet hij nu ook zelf in. “Ik heb dat filmpje gemaakt in mijn enthousiasme, achteraf had ik dat niet moeten doen. En daarmee zetten we er een streep onder” meldt Gullit in een persbericht van de KNVB. Advocaat is niet meer boos: “Ik vond het geen handige actie van Ruud, dat heb ik hem gezegd en daarmee is de kous af. Er is geen enkel probleem tussen Ruud en mij. We laten het achter ons.”

Studio Voetbal

Wie onder meer ook ‘not amused’ was van Gullit’s actie was NOS-commentator Arno Vermeulen. In Studio Voetbal zei hij dat Gullit de regels van de kleedkamer schendt met het filmpje. “Als ik speler was, zou ik denken: waar is onze assistent mee bezig?” zei Vermeulen verder. Ook vindt hij het filmpje een reden voor Gullits ontslag.

Het filmpje is ook om een andere reden verkeerd gevallen. Gullit spreekt van een ‘fantastic game’, maar de kans van Nederland om door de WK-kwalificaties heen te komen is nihil. Omdat Zweden van Wit-Rusland had gewonen, waren de kansen voor Oranje nog kleiner dan ervoor. Om dan, na eindelijk eens te winnen, gelijk te spreken van een ‘fantastic game’ ging veel mensen te ver.

Dit is het bewuste filmpje:

 

Tags

DICK ADVOCAATKWALIFICATIESORANJERUUD GULLITVOETBALWERELD KAMPIOENSCHAPWK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck