Ruzie Harry en William bereikt kookpunt

Ruzie Harry en William
Door: Eva Steins
02-10-2020

De geruchten dat de koninklijke broers Harry en William het met elkaar aan de stok hebben gaan al een tijd rond. Volgens een deskundige is het echter nóg erger dan gedacht wordt. Ook duurt de ruzie veel langer dan mensen verwachten. Er wordt zelfs gezegd dat men zich zorgen moet maken dat de broers het nooit meer zullen bijleggen…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ruzie

De vete tussen de broers begon naar verluidt op het moment dat Harry zich terugtrok en afstand nam van zijn koninklijke titels. Bronnen zeggen dat door de keuze van Harry en Meghan de rest van het koninklijke huis zich te kakken voelde gezet. Iets wat er bij de toekomstige koning William niet in ging.

In een interview op de Britse televisie deed royalty verslaggever Omid Scobie een boekje open over de clash: “Het heeft echt wel wat tijd nodig om weer te herstellen. Ik denk dat de afstand tussen de twee broers groter en groter werd.” Hij vertelt dat Prins William gekwetst werd door de beslissing van zijn jongere broer.

“Hij is niet alleen Harry’s broer, maar ook de toekomstige koning en hij voelde dat de verklaringen van Harry en Meghan de reputatie van de familie hadden geschaad.”

LEES OOK:

Realityshow Harry en Meghan van de baan

Escalatie

Robert Lacey schrijft een boek over de ruzie tussen de broers. In Battle of Brothers schijnt hij een licht op de heftige conflicten. Hij heeft er geen goede hoop in dat zij de ruzie binnenkort zullen bijleggen.

,,Sommige zullen denken dat dit wel overwaait, maar ik denk dat historici over tien jaar hier nog over zullen schrijven”. Het boek vertelt ons dat de ruzie tussen Harry en Wiliam veel langer speelt dan het publiek weet en nog verder is geëscaleerd.

Hij waarschuwt zijn lezers: ,,Als deze ruzie niet snel wordt bijgelegd, dan zou het zomaar de gehele monarchie kunnen aantasten. Net als de crisis na de abdicatie van koning Eduard in 1936 en het overlijden van prinses Diana. Er is nog tijd om deze ruzie in positieve zin te veranderen, maar Buckingham Palace is daar momenteel niet mee bezig.”

Meer DenD