Ruzie over erfenis splijt familie Meiland

Erfenisruzie bij de Meilandjes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Sinds haar moeder Jenny Renkema is overleden, is Erica Meiland druk bezig met het afhandelen van de erfenis. Hoewel Erica nog maar één familielid over heeft, haar nichtje Jirina, gaat de afhandeling van de erfenis moeizamer dan verwacht. De band tussen de twee vrouwen is namelijk slechter dan ooit.

Erica heeft nog maar één familielid over, maar de band met haar nichtje is niet bepaald warm meer te noemen. Jirina, de dochter van de overleden zus van Erica, heeft aangegeven dat ze alleen met Erica wil communiceren via haar financieel adviseur.

Geen contact

,,We zijn beiden erfgenaam van mijn moeder, ik moet dat allemaal regelen. Maar zij wil geen rechtstreeks contact met mij”, legt Erica uit in weekblad Story. ,,Het voelt voor mij ook alsof ze me niet vertrouwt door een financieel adviseur in te schakelen.”

In het begin was Erica boos dat het contact op deze manier moet, al helemaal omdat ze verder geen familieleden meer heeft. ,,Ik heb alleen contact met die man, die geeft de boodschap dan door aan Jirina. Dat vond ik in het begin niet leuk, maar nu denk ik: het is goed.”

‘Ik vind haar moeilijk’

De ruzie tussen de twee vrouwen is begonnen toen Erica in de media vertelde dat de moeder van Jirina drugsverslaafd was, iets wat Jirina verborgen wilde houden voor de buitenwereld. Ook is Jirina van mening dat Erica niet heeft geholpen om haar moeder destijds van de verslaving af te helpen. Erica is het niet met Jirina eens en begrijpt niet waarom alles zo moeizaam moet verlopen. ,,Ik vind haar moeilijk”, aldus Erica. ,,We denken totaal anders over dingen. Dat gebeurt, ook al ben je familie.”

Jirina en haar man hebben onlangs een kindje gekregen, maar ook dat heeft de band tussen de vrouwen niet sterker gemaakt. Vermoedelijk gaat dat ook niet meer veranderen in de toekomst. ,,Het botert gewoon niet tussen ons.”

Tags

ERICA MEILANDFAMILIE MEILANDMEILAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck