Ruzie tussen prins Charles en Edward om titel na overlijden prins Philip

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Prins Edward (57) is er altijd vanuit gegaan dat hij de titel ‘hertog van Edinburgh’ van zijn vader zou overnemen. Maar oudste broer prins Charles (72) wil daar nu een stokje voor willen steken, laat The Times weten…

Na het overlijden van prins Philip († 99) in afgelopen april, heeft Charles de titel geërfd. Terwijl de afspraak is dat de prins van Wales deze titel zou moeten overdragen aan Edward, schijnt nu dat hij deze afspraak liever niet meer wil nakomen. Charles schijnt terughoudend te zijn om de titel aan zijn broer door te geven.

Kleine kans

In 1999 was deze afspraak al vastgesteld, toen Edward met Sophie Rhys-Jones trouwde. Het Buckingham Palace kondigde destijds al aan dat Elizabeth, Philip en Charles samen waren overeen gekomen dat wanneer de titel vrijkomt, deze naar prins Edward zou gaan. Charles zijn mening is hierover veranderd, zeggen bronnen dichtbij de 72-jarige prins in The Times. Hij zegt die plannen te heroverwegen. Charles is in charge en gaat dus over wat er met de titel gebeurt. Waardoor de kans erg is klein dat die als nog naar Edward gaat, laten bronnen weten.

Buckingham Palace en Clarence House weigeren hierover commentaar te geven.

Tags

Buckingham Palaceengelse royalsPrins CharlesPrins Edwardprins PhilipRuzie

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie