Ryanne van Dorst neemt afscheid van ‘vrouwelijke dwangbuis’

Ryanne
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

Ryanne van Dorst heeft in een Instagrambericht laten officieel afscheid te nemen van de ‘vrouwelijke dwangbuis’. De 36-jarige zangeres en presentatrice geeft aan niet in de mal van het ‘vrouw-zijn’ te passen. ,,Ik wil het volgende deel van mijn leven ingaan zonder die hokjesdwang. En dat begint met een nieuwe naam.”

‘Wil de persoon zijn die ik had moeten zijn’

,,Mijn hele leven lang heb ik geprobeerd om de mal van het ‘vrouw-zijn’ zo groot mogelijk te maken, zodat ik er ook in pas. Maar eigenlijk zit die mal al járen veel te strak”, legt de zangeres en presentatrice uit op haar Instagram. Hiermee stapt Ryanne af van de vrouwelijke dwangbuis. ,,Het is tijd om definitief uit die vrouwelijke dwangbuis te stappen. Ik wil de persoon zijn die ik had moeten zijn toen ik geboren werd, voordat er aan mij gesleuteld werd. Daar is namelijk helemaal niets mis mee.”

Raven

Door dit bovenstaande heeft de presentatrice de keuze gemaakt om van naam te veranderen. Vanaf nu zal Ryanne door het leven gaan als Raven. Over de nieuwe naam legt Raven uit: ,,Ik wil het volgende deel van mijn leven ingaan zonder die hokjesdwang. En dat begint met een nieuwe naam. Een naam die mij de vrijheid geeft om te zweven tussen links, rechts, boven en onder. Die past bij de ‘X’ die ik in mijn paspoort wil krijgen. Een naam die met mij meebeweegt en bij de spiegel past. Een naam die ik zelf kies.”

Enthousiaste reacties

Veel bekende Nederlanders reageren enthousiast en met respect. Onder andere Chantal Janzen reageert met: ,,Kijk maar? Ok, ik kijk, en zie Raven.” Ronnie Flex reageert dat hij enthousiast is over de naam Raven. En Fred van Leer laat een hartje achter. 

Tags

RAVEN VAN DORSTRYANNE VAN DORST

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck