Samantha: “Mijn leven is een ravage”

Door: DitjesenDatjes
09-11-2017

Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, stopt met haar werk op televisie. De Haagse blondine is er helemaal klaar mee.

“Ik wil niks meer met die nepwereld te maken hebben”, zegt ze tegen weekblad Story. Volgens haar is alles wat op televisie te zien is in scene gezet, inclusief de vriendschappen. “Mijn leven is een ravage. Alsof er een tsunami overheen is geweest. Ik ben het overzicht volledig kwijt.”

Bijstand

Om de structuur weer in haar leven terug te krijgen stopt ze dus met haar werk op televisie. “Ik zit sinds kort in de bijstand en probeer met de hulp van de Sociale Dienst mijn leven op orde te krijgen.”

Per direct breekt ze alle banden met RTL5 en het productiebedrijf. Volgens Barbie hebben ze haar slecht behandeld, en heel veel gebruik van haar gemaakt. “De tv-zender en de productiemaatschappij hebben mijn leven laten ontsporen. Ik voelde me net een pop. Jarenlang hebben ze me voor de 25.000 euro die ik kreeg als een hoer behandeld. Ik had jaren geleden moeten kappen.”

Verbaasd

RTL is verbaasd over het interview in de Story en had dit niet zien aankomen. De woordvoerder van de zender zegt het volgende: “Samantha heeft nooit eerder dit soort gevoelens met ons gedeeld. Wij herkennen ons niet in het beeld dat in de Story wordt geschetst en vinden het belangrijk om zo snel mogelijk met Samantha zelf in gesprek te gaan.”

De onthullingen van Samantha komen op een vreemd moment, want deze week was de eerste aflevering van haar nieuwe realityprogramma Samantha & Michael scheiden ermee uit. Dat is alweer het twaalfde programma van de Haagse. In 2010 was ze voor het eerst te zien op landelijke televisie. Ze deed toen mee aan Oh Oh Cherso. 

Meer DenD