Samantha Steenwijk verricht heldendaad

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

Dierenvriend en zangeres Samantha Steenwijk heeft gisteravond een heldendaad verricht. De 35-jarige Samantha vond drie eendenkuikens ‘moederziel alleen’. Ze kon het niet over haar hart verkrijgen de jonge beestjes aan hun lot over te laten.

‘Mijn hart brak’

,,Lieve mensen, kijk eens wat ik heb. Drie kleine eendjes. Gisteravond zwommen ze moederziel alleen bij ons in de sloot”, begint Samantha in een filmpje op haar Instagramaccount. ,,Ze zijn nog veel te klein om de nacht zelf te overleven. Ik moest ze redden, want mijn hart brak”, vervolgt de zangeres.  

En dat deed Samantha. Samen met de buren wist ze de eendjes uit de sloot te redden. ,,De buren waren zo lief om te helpen. We hebben ze gevangen en ze zijn hier vannacht blijven overnachten”, legt Samantha uit. De eendjes bleven slechts één nachtje slapen en gaan vandaag naar de vogelopvang. ,,Ze doen het hartstikke goed”, aldus de zangeres. ,,Ze liggen op een warme kruik of in mijn nek.” De eendjes kregen de originele namen: Kwik, Kwek en Kwak.

Holy, Kees, Diederik OF Gerard, René, Jeroen

Samantha twijfelt nog een beetje over de namen. Zo vindt ze Holly (vernoemd naar Holly Brood), Kees (vernoemd naar Kees Boot) en Diederik (vernoemd naar Diderik Jekel) ook een leuke combinatie. Of Gerard (vernoemd naar Gerard Joling), René (vernoemd naar René Froger) en Jeroen (vernoemd naar Jeroen van der Boom) ook leuke namen. 

Tags

SAMANTHASAMANTHA STEENWIJKSTEENWIJK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck