Sarah Jessica Parker opent Mickey-expo

NEW YORK – Sarah Jessica Parker heeft in New York een tentoonstelling geopend over Mickey Mouse. De muis en zijn grote liefde Minnie vieren deze maand hun negentigste verjaardag. Ook American Pie-acteur Jason Biggs en zangeres Justine Skye namen een kijkje bij de expositie.

De Sex And The City-ster is al jaren fan van Mickey en Minnie. In 2015 maakte een geanimeerde versie van Sarah Jessica haar opwachting in Disney’s korte film Electric Holiday. Bij de opening van de tijdelijke expo verscheen de actrice met Minnie-oren op.

In de tentoonstelling geven kunstenaars als Keith Haring en Kenny Scharf hun interpretatie van Mickey en waar de muis voor staat. Ook is de stoomboot uit Steamboat Willie, de animatiefilm waar Mickey in 1928 in debuteerde, nagebouwd.

“Mickey Mouse de heilige graal, het meest iconische figuur in de hele wereld”, zegt kunstenaar, mode-ontwerper en curator van de tentoonstelling Darren Romanelli. Hij werkte twee jaar aan de expo. “Ik kan me herinneren hoe ik als kind naar Disneyland ging en de hele dag overal Mickey’s spotte. Zo voelde het de afgelopen twee jaar ook. En als je erop let, duikt hij echt overal op.”

 

BuzzE