SBS-directie genadeloos: Bye, Bye HLF8

Einde voor talkshow Johnny de Mol
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het ligt niet aan de redactie of de presentatoren, zoals Johnny de Mol of Sam Hagens. De directie van SBS heeft het doodvonnis geveld over talkshow HLF8. Driehonderdduizend kijkers is te weinig in de ogen van de SBS-directie voor een programmering in de vooravond. De waarheid is bovendien dat de kosten voor de talkshow veel te hoog zijn voor de zender in verhouding tot de inkomsten.

Voor de makers van HLF8 is het directiebesluit een regelrecht drama. Ze zagen dat de talkshow met de dag relevanter werd. Met opiniemakers aan tafel, zoals Wierd Duk, werd HLF8 ook steeds spraakmakender. Het tij kon echter niet meer worden gekeerd, want de klad kwam erin toen Johnny de Mol door allerlei privéperikelen van het scherm verdween.

Presentatoren

HLF8 begon daarna te zweven. Er werd geïmprovideerd met de presentatoren. Zo kwam Hèlene Hendriks aan de kop van de tafel te zitten, Leonie ter Braak en uiteindelijk was het de talentvolle Sam Hagens die ook aanschoof. Johnny de Mol werd de laatste tijd ook weer zichtbaar, maar dan alleen op de vrijdagavond. De Mol jr. wil ook aandacht schenken aan zijn jonge gezin en vond vijf avonden presenteren te veel van het goede.

Marco Louwerens, directeur televisie van SBS, hakte de knoop door. HLF8 gaat van het scherm af. Ook bij RTL Z, waar Louwerens eerder werkte, werd de talkshow ‘Van Liempt Live’ gestopt. ‘Dit vindt Nederland’ werd in het najaar van 2020 ook pijnlijk snel van de zender gehaald. Het discussieprogramma dat de mening van Nederland in kaart zou brengen, werd snel afgeserveerd na jaren van voorbereiding.

Geen gelukkige hand

SBS6 heeft als zender geen gelukkige hand als het gaat om talkshows, met uitzondering dan van Vandaag Inside dat eerder ondanks, dan dankzij de SBS-leiding succesvol is. Het schijnt dat de salarisonderhandelingen met Derksen, Genee cs. momenteel stroef verlopen. Eerder mislukte ook 6 Inside bij SBS6 met onder meer Albert Verlinde.

Het huidige HLF8 loopt nog door tot 13 april. Daarna is het definitief schluss voor de redactie en de presentatoren. Lang Leven de Liefde en Een Jaar van je Leven komen ervoor in de plaats. Daarmee is HLF8 na vier seizoenen het eerste slachtoffer van de talkshowoorlog op de Nederlandse tv-zenders.

Na HLF8 zijn alle ogen nu gericht op Jinek. RTL heeft veel concurrentie van succsvolle De Avondshow van Arjen Lubach. Hij scoort soms meer dan een miljoen. Daarvan kan Eva Jinek alleen maar dromen.

Tags

JINEKJOHNNY DE MOLOP1SBSTALKSHOW

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck