‘SCHAAM JE, HARRY EN MEGHAN’

Schaam je
Door: Jos La Grande
09-01-2020

‘SCHAAM JE, HARRY AND MEGHAN’

Piers Morgan, presentator van de dagelijkse Britse ontbijtshow, oordeelt hard over prins Harry en zijn Meghan. Hij vindt dat ze de koningin Elisabeth schandelijk behandelen door haar voor het blok te zetten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ook over de rol van de voormalige actrice is Morgan spijkerhard:

,,Eerst sloot ze haar familie uit, daarna haar vader, haar oude vrienden, ze dreef en wig tussen Harry en William en nu splitst ze hele familie.”

De Britse bevolkiing is geschokt door het nieuws dat prins Harry en Meghan stoppen als actieve leden van het Britse koninklijk huis. Het is vandaag het allerbelangrijkste binnenlandse nieuws voor de tabloids. The Sun noemt het besluit zelfs een ‘Megxit’ en een ‘oorlogsverklaring’ aan de familie. De Daily Mirror weet: ze vertelden hun besluit zelfs niet aan the Queen…

Na negentien maanden huwelijk staat Harry zo onder zware druk van zijn dominante Amerikaanse vrouw, dat ze nu dit dramatische besluit hebben genomen, zo wordt ingeschat. Meghan liet afgelopen jaar in een interview weten dat ze niet gelukkig was, vooral door de rol van de tabloids in Groot-Brittannië

Het paar gaat een groot deel van het jaar, zoals wordt aangenomen, in Canada wonen en aan de slag met het eigen charityfonds.

Het stel opende ook een eigen website www.sussexroyal.com waarop hun aankondiging staat met een aantal andere boodschappen: het supporten van de gemeenschap, bescherming van de monarchie en versterken van het Gemenebest. Hieruit kan worden afgeleid dat het besluit de afgelopen maanden grondig is voorbereid.

Hypocriet en eigengereid

Meghan, hiervoor succesvol actrice in de advocatenserie Suits, werd eerder al eens omschreven als hypocriet en eigengereid. Ze zou het ook altijd hebben gemunt op een celebrity als partner. Een deel van de bevolking denkt dat Meghan de kwade genius is achter deze actie.

Het duo zet met het besluit in ieder geval de jaarlijkse uitkering van 8 miljoen Britse Ponden op het spel. Daarnaast hebben ze de afgelopen twee jaar volop geprofiteerd van de staatskas.

Meghan wordt als Amerikaanse niet daar alle Britten gepruimd. Vlak na de bekendmaking werd er gisteravond op de Britse tv gespeculeerd wie hiervan de schuld zou krijgen.

De vader van Meghan Markle, Thomas Markle, zei na het bekend worden van het nieuws dat hij ‘teleurgesteld’ is. De 74-jarige probleemmaker heeft zijn kleinzoon Archie nog niet in zijn armen gehad en zijn schoonzoon heeft hij een keer via de telefoon gesproken.

Meerdere crises aan het Hof

Het Britse koningshuis heeft in het verleden meerdere crises gekend, waaronder de abdicatiecrisis rond koning Eduard de 8e in 1936. Ook andere leden van de familie, onder wie prinses Margaret, kozen voor een rol in de schaduw.

Schandaalprins

Ondertussen woekert ook de affaire door rond prins Andrew, die bevriend was met de Amerikaan Jeffrey Epstein, die de hand aan zichzelf legde. De sexslachtoffers van Epstein en mogelijk ook Andrew willen dat de Britse prins in de Verenigde Staten komt getuigen. Het Hof heeft de zoon van de koningin op non actief gesteld voor wat betreft de representatieve verplichtingen.

Piers Morgan
Piers Morgan

Daily Express

The Sun

Meer DenD