Schimmelpenninck bracht Fidan Ekiz tot razernij

Fidan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Sander Schimmelpenninck, de ex-hoofdredacteur van Quote, heeft met zijn gedrag en schrijfsels De Vooravond-presentatrice Fidan Ekiz tot razernij gebracht.

Schimmelpenninck, onderwerp van veel discussie op sociale media in een recente rel rond ondernemer Michel Perridon, beschaamde volgens Ekiz het vertrouwen nadat hij als gast in De Vooravond Ekiz achteraf wegzette als een klimaatontkenner.

In een interview in het Volkskrant Magazine spuwt Ekiz haar gal over Schimmelpenninck, die recent is vervangen als presentator van het WNL-programma Dragon’s Den en inmiddels geen hoofdredacteur van het blad Quote meer is.

Aanvallen op ex Fidan

Ook de aanvallen op de ex van Fidan Ekiz, de journalist Wierd Duk, vielen bij de presentatrice verkeerd. De aantijging van Schimmelpenninck dat Duk ‘jarenlang propaganda bedreef voor Forum voor Democratie’, ging haar destijds veel te ver. Ze twitterde destijds: ‘Wierd is géén racist’.

LEES OOK: Scheiding Fidan Ekiz: Leven Wierd Duk zakelijk en privé turbulent

Schimmelpenninck kaatste terug en vroeg haar waarom ze zich geroepen voelde om haar ex te verdedigen. In het Volkskrant-interview zegt Fidan: ,,Ik vind het zo ongelooflijk seksistisch ook. Het is echt omdat ik vrouw ben dat ik op mijn ex wordt aangesproken, want tegen hem zeggen ze nooit zoiets over mij.”

Fidan en Schimmelpenninck hebben hun meningsverschil inmiddels weer bijgelegd.

Huwelijk

Fidan stelt dat Schimmelpenninck zich bezighoudt met guilt by association, omdat de journalist met haar ex Wierd Duk overhoop ligt. Over haar afgesloten huwelijk met Wierd Duk zegt Ekiz zegt ze dat het vooral ging over ‘werkschema’s, drukte, een klein kind, tropenjaren’. Elk huwelijk had volgens haar om dezelfde redenen kunnen stoppen.

Schimmelpenninck zorgde in augustus van dit jaar ook voor turbulentie toen hij de 15-jarige Alexia, dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, de ‘lekkerste’ prinses noemde in zijn podcast. Achteraf benadrukte Schimmelpenninck dat hij andere woorden had moeten gebruiken en dat de ‘Zelfpodcast’ met Jaap Reesema komisch van aard is.

Tags

DE VOORAVONDFIDAN EKIZSANDER SCHIMMELPENNINCKWERD DUK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck