Schimmelpenninck haalt met ‘Alexia-gate’ Argentijnse krant

Sander Schimmelpenninck|Schimmelpenninck
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De kwestieuze opmerkingen van de journalist Sander Schimmelpenninck, presentator van Op1, hoofdredacteur van Quote en columnist bij De Volkskrant, over de 15-jarige prinses Alexia hebben zelfs het Argentijnse nieuws gehaald.

De Argentijnse krant La Nacion schrijft erover. Bij het verhaal staat een foto van Alexia die een paar jaar gelden is gemaakt in het Paleis op de Dam.

El Rey

De uitspraak ‘de lekkerste’ wordt herhaald in het verhaal over de dochter van Máxima en haar man ‘el Rey Guillermo Alejandro’, koning Willem-Alexander. Het citaat van Schimmelpenninck, wat ook in ons land veel storm doet opwaaien, luidt in het Spaans ‘Alexia es la má sabroso’.

De Argentijnse krant refereert aan het commentaar van Schimmelpenninck, die de afkeurende opmerkingen op sociale media pareerde. Volgens de Quote-hoofdredacteur was er door zijn critici niet naar de hele podcast geluisterd, zo beschrijft La Nacion.

Dom

De Nederlandse journalist Koen de Regt geeft ook nog commentaar in de krant. Ook De Regt zegt dat de uitspraak is gedaan in de context was van een grap, maar bevestigt dat het heel dom is om zoiets te zeggen. La Nacion meldt ook dat Schimmelpenninck werd bedreigd na zijn gewraakte opmerking.

Tags

DE VOLKSKRANTKONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMALA NACIONOP1QUOTESANDER SCHIMMELPENNINCK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck