School prinses Leonor onder vuur vanwege seksschandaal

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De Militaire Academie van Zaragoza, waar de Spaanse prinses Leonor haar opleiding volgt, ligt zwaar onder vuur. Volgens de Spaanse krant El Confidencial heeft het opleidingshoofd van de militaire school een affaire gehad met een voormalig klasgenoot van Leonor.

De affaire tussen de studente en het opleidingshoofd zou een tijdje hebben geduurd, maar kwam een paar weken geleden ten einde. De affaire wordt gezien als een schending van de militaire ethiek en discipline. 

Affaire met student

In het artikel van de Spaanse krant worden geen namen genoemd. Wel schrijft de krant dat het zou gaan om een voormalig klasgenoot van de Spaanse prinses. Overigens zijn de twee niet bevriend met elkaar.

Het opleidingshoofd, dat inmiddels met tijdelijk verlof is, heeft mogelijk een rechtszaak aan zijn broek hangen wegens machtsmisbruik.

Militaire opleiding

Leonor vertrok vorige zomer naar Zaragoza om te beginnen aan een driejarige militaire opleiding. In die drie jaar maakt zij kennis met alle onderdelen van de strijdkrachten. Inmiddels is ze al begonnen met gevechtstraining, waar ze slagveldstrategieën leert en hoe ze een wapen moet dragen.

Tags

PRINSES LEONOR

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck