Schotten steunen Italië massaal in EK-finale tegen Engeland

||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Het is wel duidelijk achter welk team de meeste Schotten staan voor de EK finale zondagavond. Zo ging Schotse krant The National viraal met hun voorpagina dit weekend, waar Italiaans bondscoach Roberto Mancini is afgebeeld als de Schotse onafhankelijkheidsstrijder William Wallace…

‘Red ons, Roberto!’ is de kop op de voorpagina van de Schotse The National. ‘Je bent onze laatste hoop’. Zij maken er geen geheim van dat ze hopen dat Engeland de UEFA Euro 2020 finale in ieder geval niet wint. Met een knipoog voegt de krant eraan toe dat ze de nieuwe triomf geen 55 jaar meer kunnen aanhoren, waarmee ze verwijzen naar de WK winst van de Engelsen in 1966.

83% team Italië

Op de website van The National lichten zij de reden toe van de keuze voor deze voorpagina. Uit een enquête bleek dat maar liefst 83% van hun lezers team Italië is voor de EK finale.

Ondertussen staan Britse krantenkoppen en sociale media vol met de royals die het Engelse team succes wenst voor de grote finale. ,,Ik kan niet geloven dat dit gebeurt. Het is zo spannend”, zegt prins William in een videoboodschap op Twitter. ,,Ik wens jullie heel veel succes. Jullie brengen het beste in Engeland naar boven. Het hele land staat achter jullie.”

‘Breng de trofee weer naar huis’

,,For Queen and country” schrijft de Britse Sunday Express. De Britse royals vragen het Engelse team de trofee weer mee naar ‘huis’ te nemen vanavond.

Groepsduel

Eerder dit EK stonden Schotland en Engeland tegenover elkaar in de groepsfase van het EK. Het werd 0-0 op Wembley en daarmee hield Schotland hoop op het bereiken van de 8e finale. Door een 3-1 nederlaag tegen Kroatië mislukte dat alsnog, maar het gelijkspel tegen de Engelsen werd gevierd alsof Schotland Europees kampioen was geworden. 

Zondagavond om 21:00 uur nemen Engeland en Italië het tegen elkaar op in de finale van het EK op Wembley.

Tags

EK FINALEENGELANDITALIESCHOTLANDVOETBAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck