Schrijver Koos Terpstra krijgt elke dag reacties op boek

Door: DitjesDatjes
06-04-2020

Theatermaker en regisseur Koos Terpstra krijgt elke dag meerdere mails over zijn debuutroman Het eiland. “Het is me nog nooit gebeurd dat mensen zich zo enorm in een verhaal van mij herkenden dat zij dat met mij moesten delen”, stelt hij. “Het is een roman die over iedereen gaat, niet alleen over mijn leven. Deze reacties heb ik bij toneelstukken nooit gehad.”

Tekst gaat verder onder advertentie

Het eiland verscheen daags voor de ‘intelligente lockdown’ als gevolg van de coronacrisis. De roman is een verzonnen familiegeschiedenis. In korte hoofdstukken verzint Terpstra “de jeugd van zichzelf tot het een jeugd is die hem bevalt. Met als hoofdrolspeler een eiland van vijftig jaar geleden waar alles mogelijk is.”

De schrijver werkte de afgelopen dertig jaar voor een groot aantal theatergezelschappen en schreef talloze veelgeprezen stukken. Zijn Troje Trilogie werd vertaald in vijf talen en werd in 1995 bekroond met de Taalunie Toneelschrijfprijs voor het beste theaterstuk van dat jaar. Ook won hij prijzen voor zijn stuk Elektra.

Daarnaast is Terpstra jarenlang actief geweest als regisseur van onder anderen Lebbis & Jansen en De Ploeg en als eindredacteur van het succesvolle satirische televisieprogramma Dit was het nieuws.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD