Selena Gomez ondanks alles in ‘verboden film’

Haar moeder adviseerde Selena Gomez om ,,niet met die man in zee te gaan”. Maar Selena deed het toch. Vanaf 29 augustus schittert ze in de Nederlandse bioscopen. In een ‘verboden film’ waar Amerika zijn handen niet aan wil branden…

De laatste film van Woody Allen, ‘A Rainy Day in New York’, draait volgende week in de Nederlandse bioscopen. Opmerkelijk genoeg wordt de film alleen uitgebracht in Europa, Zuid-Amerika en Azië. In Allen’s thuisland, de VS, wordt de film geboycot. Aanleiding daarvoor zijn de aantijgingen van Dylan Farrow dat ze op heel jonge leeftijd door de filmmaker is ‘betast’. Dylan is één van de adoptiekinderen van Mia Farrow, de vrouw met wie Woody Allen destijds een relatie had. Mia was in Woody’s leven gekomen nadat zijn relatie met filmmuze Diane Keaton op de klippen was gelopen.

Hysterisch

Wat gebeurde er?  Mia ontdekte in 1992 dat Woody en haar andere adoptiedochter Soon-Yi een relatie hadden. Ze was geschokt en woedend. Later benadrukte Soon-Yi dat die relatie ook háár keuze was: ,,Ik ben geen achterlijk minderjarig kind dat is verkracht door een boosaardige stiefvader! Verre van dat. Ik geef toe dat het ongewoon is, maar laten we er niet hysterisch over doen.” Toch liet Mia in de decennia erna geen gelegenheid voorbij laten gaan om haar ex aan de schandpaal te nagelen. En sinds #MeToo vraagt ook Dylan weer aandacht voor het vermeende misbruik. Al eerder werd de zaak onderzocht, maar de conclusie luidde altijd dat er geen greintje bewijs was tegen de gelauwerde filmmaker.

Dovemansoren

Toch lijkt Amerika zich met de situatie geen raad. Dat geldt ook voor een aantal acteurs. Timothée Chalamet en Rebecca Hall verontschuldigden zich voor hun medewerking aan de film en doneerden hun gages aan goede doelen. Selena Gomez schonk eveneens haar salaris, maar viel Allen niet af. Selena’s moeder, Mandy Teefey, verbaast dat niets. Niemand kan Selena iets laten doen dat ze niet wil doen. Ik heb een lang gesprek met haar gehad over het feit dat ze beter niet met die man kon samenwerken, maar dat was gericht tegen dovemansoren. Selena neemt al haar beslissingen zelf, ze luistert niet.”