Serena Williams had bevalling bijna niet overleefd

Door: DitjesenDatjes
21-02-2018

Toptennisser Serena Williams was bijna overleden bij haar bevalling van dochter Alexis Olympia. Na de keizersnede treden er verschillende ernstige complicaties op, die haar bijna fataal werden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Hartslag

Aan CNN vertelt Serena het volgende: “Ik heb geluk dat ik het heb overleefd. Ik ben bijna overleden na de geboorte van mijn dochter. Ze werd met een keizersnee geboren nadat haar hartslag snel omlaag ging. De operatie verliep prima.”

Hoewel het met haar dochtertje gelijk goed ging, geldt dat niet voor Serena. Niet alleen haar hartslag daalde, want ook bleek ze een longembolie te hebben. Daarbij worden meerdere aders geblokkeerd door een stolling van bloed. Omdat ze dit vaker had gehad, en merkte dat ze kortademig werd heeft ze gelijk de dokters gewaarschuwd. Als ze dit niet had gedaan, kon het zomaar verkeerd zijn afgelopen.
“Eerst knapte de wond van mijn keizersnede open, omdat ik zo vreselijk moest hoesten door de longembolie. Ik keerde vervolgens terug op de operatietafel. Tijdens de operatie vonden de doktoren een groot hematoom, een zwelling van gestold bloed, in mijn buik.” Uiteindelijk heeft ze zes dagen in het ziekenhuis gelegen.

Dankbaar

Toen ze eindelijk naar huis mocht heeft ze nog zes weken in bed gelegen. Toen pas was ze genoeg hersteld om te zorgen voor haar dochtertje.
Selena zegt dat ze haar leven te danken heeft aan de dokters die snel hebben ingegrepen precies wisten wat ze moesten doen.

Ze is zo dankbaar dat ze geld in gaat zamelen om de gezondheidszorg in arme landen te verbeteren. Zodat er minder vrouwen overlijden aan complicaties bij de bevalling.

Meer DenD