Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Borsato krijgt voorproefje van media-nachtmerrie!

Matthieu weet iets van Marco
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Marco Borsato zit al twee jaar op het ‘strafbankje’. Hij leidt een anoniem leven en mijdt de media. Marco weet inmiddels wat hem mogelijk te wachten staat, en dat is geen pretje.

Van ‘volksheld’ tot persona non grata; de carrière van Marco Borsato raakte in een vrije val nadat er verhalen opdoken dat hij zich tegenover jonge vrouwen zou hebben misdragen. Het openbaar ministerie zag in de The Voice-uitzending van BOOS geen reden om stappen te ondernemen, maar doet dat mogelijk wel in een andere zaak. Het OM onderzoekt of het Borsato zal vervolgen voor grensoverschrijdend gedrag tegenover een destijds vijftienjarig meisje.

Met afschuw
Het oordeel is in dat geval straks aan de rechter. Eerdere rechtszaken, zoals afgelopen week tegen Thijs Römer, maken duidelijk dat een BN’er in de beklaagdenbank niet te benijden is. Journalisten en paparazzi storten zich gretig op de ‘beschadigde prominent’ en de rest van Nederland heeft een uitgesproken mening, die er in de meeste gevallen niet om liegt. Marco moet met afschuw hebben gekeken naar het ‘Römer-nieuws’: dit staat ook hem misschien te wachten!

Pijnlijk en gênant
Het is zijn eigen schuld, zullen veel mensen in dat geval roepen. Maar dat moet natuurlijk nog blijken. De rechtszaak tegen Thijs Römer maakt wel duidelijk hoe pijnlijk zo’n strafproces is voor alle betrokkenen. In de eerste plaats natuurlijk voor het vermeende slachtoffer, dat spreekt voor zich. Maar het moet voor pa en ma Römer ook pijnlijk en uiterst gênant zijn geweest om tot in detail te horen waar zoon Thijs van wordt beschuldigd – en zijn antwoorden daarop.

‘Mea culpa’
Als Marco Thijs’ rechtszaak heeft gevolgd, dan weet hij nu hoe je je als BN’er beter niet gedraagt. Thijs bagatelliseert de situatie, weigert het boetekleed aan te trekken en van enig medeleven met het vermeende slachtoffer laat hij weinig merken. Na afloop liep hij stoïcijns (bijna arrogant) de horde journalisten voorbij. Ik ben heel benieuwd of Marco dat straks beter doet als hij inderdaad voor de rechter moet verschijnen; bij schuld kan een ‘Mea culpa’ ertoe leiden dat het publiek hem vergeeft.

Door het slijk
Maar misschien staat Marco Borsato (nu al) ten onrechte in de beklaagdenbank. Zoals dat ook Kevin Spacey is overkomen! Spacey’s glansrijke carrière bleek een ‘House of Cards’ na beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag. Op social media werd de acteur door het slijk gehaald, maar de rechter heeft hem nu vrijgesproken. Ook Borsato heeft bij de rechter straks veel te winnen of te verliezen. Maar de lange (media)weg ernaartoe, is een heuse nachtmerrie.

Tags

MARCO BORSATOMATTHIEU SLEETHIJS RÖMER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck