Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Dáárom is Lee Towers een topper!

Matthieu vindt iets van Leen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Overspelaffaires, vechtscheidingen of grensoverschrijdend gedrag. Menig BN’er gedraagt zich als een diva en denkt zich alles te kunnen permitteren. Gelukkig hebben we Lee Towers nog!

Het optreden van Lee Towers was één van de hoogtepunten van Koningsdag. Dat de nu 77-jarige Leen zou optreden was natuurlijk vanzelfsprekend. Geboren in Bolnes, onder de rook van Rotterdam, is Leen al jarenlang het visitekaartje van de havenstad. In Rotterdam zijn zelfs twee woontorens naar hem vernoemd (met daarin zijn eigen ‘Hollywoodster’); hij treedt al 25 jaar op bij de marathon in Rotterdam en is als trouw supporter straks te horen als Feyenoord wordt gehuldigd.

Mijn cluppie
Leen, ooit ontdekt door de legendarische Willem Duys, heeft 24 onderscheidingen, waaronder álle erelintjes van Rotterdam. Hij maakte 48 albums en stond meer dan vijftig keer in een uitverkocht Ahoy. Zijn liefde voor Rotterdam heeft hij nooit onder stoelen of banken gestoken: ‘Deze stad heeft een geweldige energie. De mentaliteit vind ik mooi: niet lullen maar poetsen. En het is de thuisbasis van mijn cluppie: Feyenoord. De stad heeft veel voor mij betekent. Ik heb in Ahoy kunnen pionieren.’

Ternauwernood

Leen is dankbaar en telt zijn zegeningen. Ik heb hem vaak gesproken en er zijn maar weinig BN’ers die zó gewoon zijn gebleven. Leen is altijd benaderbaar, correct en immer vriendelijk. Ook bij tegenslagen. Want natuurlijk gaat ook zijn leven beslist niet altijd over rozen. Dieptepunt was het overlijden van schoondochter Jeanine, die bij een auto-ongeluk om het leven kwam. Ook de uitslaande brand op oudejaarsnacht 1995, waarbij hij ternauwernood zijn Laura wist te redden, liet diepe sporen na. 

Beide benen
Leen kende geluk en verdriet, maar bleef ver van schandalen. Hij is alweer ruim vijftig jaar getrouwd en het levende bewijs dat een succesvolle showbizz-carrière niet hoeft te leiden tot sterallures en onaangepast of grensoverschrijdend gedrag. Ondanks zijn succes blijft Leen met beide benen op de grond staan. Op Koningsdag zong hij met Davina Michelle en Ronnie Flex zijn grootste hit You’ll Never Walk Alone. En natuurlijk zongen de Oranjes uit volle borst mee, want wie is er niet gek op Leen!

Tags

LEE TOWERSMATTHIEU SLEEWILLEM DUYS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck