Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Dáárom zwijgt John de Mol over MeToo-schandaal!

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Paniek bij Talpa. John de Mol vertelde in de eerste MeToo-uitzending over The Voice dat hij wist van één incident van grensoverschrijdend gedrag van Jeroen Rietbergen. Maar binnen Talpa waren toen méér slachtoffers bekend, zo meldt Tim Hofman. Waarom zwijgt John en waarom doet de reactie van Talpa-baas Paul Römer de wenkbrauwen fronsen?!

John en Linda de Mol moeten met samengeknepen billen hebben gekeken naar de nieuwe aflevering van BOOS. De eerste aflevering bracht broer én zus behoorlijk in diskrediet. Beiden bleken te hebben geweten van het grensoverschrijdend gedrag bij The Voice, maar ze hebben weggekeken.

John was eerder zo sportief om bij BOOS commentaar te geven op de bevindingen van Tim Hofman, maar dat is hem niet goed bevallen. Hij kreeg het verwijt dat hij de verantwoordelijkheid neerlegde bij de slachtoffers. Vrouwelijke medewerkers wezen hun Talpa-baas terecht in een paginagrote advertentie in het AD. Pijnlijk!

Dus natúúrlijk bedankte John voor de eer toen Tim Hofman hem opnieuw aan de tand wilde voelen. Bovendien draaide het dit keer niet om Marco, Ali of zijn seksgretige zwager Jeroen, maar om John zélf. Want had de mediatycoon wel de waarheid gesproken toen hij beweerde van slechts één incident – met zwager Jeroen – op de hoogte te zijn geweest? Of was hij niet volledig geïnformeerd?

Duistere zaken
Al voordat de nieuwe BOOS-uitzending online was, sloten de Talpa-gelederen zich direct. Zo zette paleisknecht Paul Römer nog vóór de uitzending vraagtekens bij de handelwijze van Tim Hofman. ‘Ik vind er wat van dat Hofman als hij belt, niet aankondigt dat hij de gesprekken opneemt als materiaal voor een uitzending.’ Hilarisch!

Johns SBS6 is toch de zender van ‘Undercover in Nederland’? Het programma waarin Alberto Stegeman met een verborgen camera duistere zaken onthult? BN’ers die zich vergrijpen aan jonge vrouwen en een Talpa-top die daar mogelijk zijn ogen voor sluit, lijkt mij reden genoeg om onorthodoxe middelen in te zetten om de waarheid boven tafel te krijgen.

Een misstand
Intussen gaat de soap rond Jeroen Rietbergen ook maar door. Weekblad Story meldt deze week dat het bij Linda thuis namelijk knettert. Dochter Noa zou er niets van begrijpen dat haar moeder weer contact heeft met de immer overspelige Jeroen (van een relatie mogen we niet spreken). Ik begrijp Noa wel. Want de schade die ‘Vieze Jeroentje’ heeft berokkend is enorm.

Zelf doen John en Linda er vooralsnog het zwijgen toe. Gelukkig is daar Paul Römer weer. Namens John en Talpa laat Paul weten. ,,Wij hebben niets te verbergen: als iemand ons aanspreekt op een misstand, dan reageren wij daarop.” Maar waarom zwijgt hij dan als het gaat om kandidaten en medewerkers die door Jeroen Rietbergen zijn lastiggevallen?

Beste John en lieve Linda, wordt het zo onderhand niet tijd dat jullie het stokje overdragen aan een nieuwe generatie? Heb jij er nog zin in, Noa? (Nee, Johnny, jij maar even niet.)

Lees ook van Matthieu Slee: ‘Dít verpest alles voor Linda!’

[poll id=”92″]


Tags

John de MolLinda de MolMarcoNoaPaul RömerTim Hofman

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie