Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Derksen beschimpt verkeerde Fries!

Matthieu vindt iets van de zussen Kroes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Het is de zoveelste rel rond Johan Derksen. Hij vindt Kamerlid Habtamu de Hoop vanwege diens huidskleur geen echte Fries. Maar de Snor beschimpt toch echt de verkeerde Fries!

Aanleiding van Derksens misplaatste opmerking is de €18 miljoen die het kabinet uittrekt om de Friese taal te bevorderen. De Hoop, geboren in Ethiopië en als baby geadopteerd door Friese ouders, reageerde verheugd. Bespottelijk, meent Derksen. ,,Hij is geen Fries! Ik ben toch ook geen Surinamer?”

Roomblank

Derksens racistische uitglijder leidt tot veel commotie. Bovendien zullen veel Friezen vandaag de dag veel trotser zijn op Habtamu de Hoop dan op de roomblanke zusjes Kroes, die eveneens uit Friesland afkomstig zijn. Als Doutzen en Rens in het nieuws komen, is dat meestal niet heel positief.

Heuse wappie

Doutzen heeft zich na een succesvolle modellencarrière in coronatijd ontpopt tot een wappie vol complottheorieën; haar meningen gevormd door ‘uren van onderzoek’. Het topmodel suggereerde dat er sprake was van een complot van regeringen, de media, bedrijven en de farmaceutische industrie.

Een mening

Haar jongere zus Rens liet als influencer in 2016 al van zich horen met een opmerkelijke boodschap. Zij adviseerde haar volgers om klei te drinken omdat dat gezond zou zijn. Darmwetenschappers raadden dat vervolgens ten zeerste af. Maar volgens Rens is „wetenschap ook maar een mening”.

Sensatiegericht

Afgelopen week was Rens opnieuw in het nieuws. Nu omdat echtgenoot Sidick S. is veroordeeld voor een misselijkmakende verkrachting. Sidick moet vierenhalf jaar de cel in. Rens toont geen medelijden met het slachtoffer, maar liet weten het allemaal ’ontzettend sensatiegericht’ te vinden.

Stompzinnig

Tja. In tegenstelling tot Habtamu de Hoop zijn de zusjes Kroes wél geboren in Friesland, maar het is duidelijk wie het beste visitekaartje van de provincie is. Misschien moeten Doutzen en Rens eens aanschuiven bij Derksen. Ik ben benieuwd wie van de drie dan de meest stompzinnige uitspraak doet.

DenD wil uw mening weten

Friesland mag trots zijn op:

Tags

DOUTZEN KROESJOHAN DERKSENMATTHIEU SLEERENS KROES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck