Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Dít maakt Wolter Kroes pas echt bijzonder!

Matthieu heeft iets met Wolter
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

De kaarten voor zijn jubileumconcert in het Amsterdamse Concertgebouw waren in recordtempo verkocht. Afgelopen week interviewde ik Wolter Kroes voor DenD-magazine. Ik begreep al snel wat deze zanger écht bijzonder maakt…

Hij zit 35 jaar in het vak en dat moet gevierd worden. Na Ahoy, Carré en de Ziggo Dome schittert Wolter Kroes op 31 mei in het Amsterdamse Concertgebouw. Kortom, Wolter is niet meer weg te denken van de vaderlandse podia. Maar dat heeft zeker niet geleid tot sterallures. Terwijl collega-artiesten soms verwaand naast hun schoenen lopen, verslaafd zijn aan drank of drugs of een turbulent dubbelleven leiden, is Wolter letterlijk en figuurlijk de Hollandse nuchterheid zelve.

Ontwapenend

Wie Wolter googelt, vindt geen overspel- of seksaffaires. Zelfs Yvonne Coldeweijer brengt geen juice over hem. Wolter werkt gewoon professioneel aan zijn carrière en als hij níet werkt, vindt hij het prettig om tijd door te brengen met echtgenote Tessa. Dat is misschien soms saai voor de roddelrubrieken, maar Wolter compenseert dat met een ontwapenende openhartigheid.

Afvalmedicijn

Hij vertelt over het liefdevolle gezin waarin hij is opgegroeid, over zijn eigen gezin, over de offers die hij als artiest moest brengen en hij onthult hoe hij zijn toekomst ziet. Wolter drinkt en rookt niet en gebruikt geen drugs. Zelfs het nieuwe afvalmedicijn Ozempic belandde na een week in de vuilnisbak omdat hij dat toch een beetje griezelig vond: ,,Ik had helemaal geen honger meer”.

André Hazes

Om toch op gewicht en in conditie te blijven, let Wolter liever op wat hij eet en zorgt hij voor voldoende beweging. Het succes is hem duidelijk niet naar het hoofd gestegen. Het was wijlen André Hazes die Wolter als jonge artiest destijds op het hart drukte om vooral gewoon te blijven. ,,André zei tegen mij: hoe meer mens, hoe meer fans! Dat heb ik mij ter harte genomen.” 

Gooische matras

Na 35 jaar treedt Wolter, inmiddels 55 jaar, nog steeds met veel plezier op en is hij zijn fans enorm dankbaar. Dat lijkt misschien heel gewoon. Maar in een showbizzomgeving waarin relaties aan de lopende band sneuvelen op de Gooise Matras en artiesten zich laten opnemen in afkickklinieken of achter tralies belanden, is een artiest als Wolter toch echt heel bijzonder.

Tags

MATTHIEU SLEEWOLTER KROES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck