Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Dries slaat Froger verbaal knock-out!

Matthieu vindt iets van Dries
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

René Froger wil nog steeds niet dat Dries Roelvink deelneemt aan de Toppers. Ligt dat echt aan Dries’ beperkte hit-potentie? Of weigert Froger om het podium te delen met zijn vroegere vriend? In reactie slaat Dries hem met een verbale uppercut in de touwen…

Het is Dries’ grote muzikale wens ooit te mogen schitteren tijdens het Toppers-feestje. Alhoewel, feestje… Misschien dat de bezoekers de concerten als een feest ervaren, maar oud-Topper Gordon onthulde jaren geleden al dat het achter de schermen haat en nijd is. Oppertopper René Froger die de concertreeks heeft bedacht, zou voor die slechte sfeer verantwoordelijk zijn.

Echte reden?
Froger heeft alle verwijten aan zijn adres altijd van de hand gewezen, maar hij doet niet echt zijn best om zichzelf sympathieker te presenteren. Zo krijgt Dries de deksel op zijn neus als hij solliciteert naar deelname aan de Toppers. Froger reageert telkens afwijzend. De reden? Dries heeft niet de vereiste drie hits op zijn naam staan. Maar of dat de echte reden is? Eerder had Froger al eens denigrerend opgemerkt: ,,Ik heb echt niets tegen Dries, maar ik heb toch ook niet mijn buurman gevraagd om te komen zingen?” Kennelijk ziet hij Dries niet als een professional.

Ander niveau
En dan te bedenken dat de twee volkszangers in het verleden graag elkaars gezelschap zochten. Daarover vertelde Dries: ,,We kenden elkaar destijds goed en zakten geregeld met elkaar door. Dat veranderde nadat Froger meer succes kreeg.” Dries lichtte toe: ,,Ik merkte dat René vond dat ik op een ander niveau zat. Ik kreeg hooguit een hand van hem als we elkaar tegenkwamen.” Dat Dries’ naamsbekendheid die van Froger inmiddels heeft geëvenaard, lijkt geen verschil te maken.

Eén hit
Volgens Dries is het ook écht Froger die de deur van de Johan Cruijff ArenA! voor hem gesloten houdt. Aan weekblad Party laat hij weten: ,,Ik weet dat Joling en Van der Boom al een paar keer tegen René gezegd hebben: Laten we Dries als gast vragen.” Mogelijk komt het er nu helemaal niet meer van, want in Party kan Dries het niet nalaten om René toch even een koekje van eigen deeg te geven. In reactie op het vereiste aantal hits, geeft hij Froger een verbale dreun om de oren: ,Ik heb net zoveel nummer 1-hits als René: namelijk één. Wat dat betreft staan we quitte.”

Echte topper
Persoonlijk vind ik het halsstarrig weigeren van Froger om Dries uit te nodigen flauw. Dries is bij uitstek geschikt om de feeststemming er goed in te brengen; hij is in dat opzicht een rasartiest. Daarnaast heb ik Dries door de jaren heen leren kennen als een sympathiek mens, altijd vriendelijk en correct. Wat mij betreft is niet Froger, maar Dries de échte Topper in dit verhaal!

Tags

DE TOPPERSDRIES ROELVINKMATTHIEU SLEERENÉ FROGER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck