Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Hazes-clan moet zich schamen!

Matthieu vindt iet van Hazes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Volgend jaar is het twintig jaar geleden dat André Hazes overleed. Ongetwijfeld wordt daar straks uitgebreid bij stilgestaan, want André is een icoon. Tegelijkertijd slaat de Hazes-moeheid toe. Maar dat is zeker niet omdat het Hazes-repertoire inmiddels is grijsgedraaid…

Nederland heeft schoon genoeg van de aanhoudende vetes binnen de familie Hazes, tot aan het bizarre erfenisgevecht aan toe. Zelfs de oudste broer van André, Joop Hazes, deed dit jaar een duit in het zakje. Met het lied ‘Mijn broertje’ haalt Joop uit naar schoonzus Rachel.

Ontelbare ruzies
Het houdt niet op. Van de ontelbare ruzies die Rachel werkelijk met jan-en-alleman uitvecht, kun je een Netflix-serie maken die vele seizoenen kan bestrijken. Maar zou er nog iemand willen kijken? Want waarom is Rachel twintig jaar na Andrés dood überhaupt nog nieuws?

Latrelatie
De enige die het muzikale stokje van Senior leek te kunnen overnemen, was zijn jongste zoon. Maar ook André Jr. maakt er een potje van. Het gaat vaker over zijn veelbesproken liefdeleven, zijn Latrelatie met Monique, en verslavingsgevoeligheid dan over zijn muziek.  

Eerder uitzondering
Dat nazaten van een legendarische zanger zelf een succesvolle zangcarrière krijgen, is overigens eerder uitzondering dan regel. In het buitenland kennen we Nancy Sinatra en Enrique Iglesias; hier lukte dat Willeke Alberti. Maar of Dré Junior dat niveau kan behalen?

Vaders voetsporen
Dat Junior zich negatief uitliet over het levenslied-repertoire en aankondigde een nieuwe muzikale weg te willen bewandelen, zullen veel Hazes-fans niet waarderen. De kans dat Dré ooit nog volwaardig in zijn vaders voetsporen treedt, is er niet groter op geworden.

Hoogste tijd

Het is een trieste balans. In 2024 is André alweer twintig jaar dood. Jaren waarin de naam Hazes stond voor ruzie, roddel en achterklap. Uit respect voor André Sr. kunnen zijn nabestaanden voortaan beter zwijgen over hun familiesores. Het is tijd; de hoogste tijd.

Tags

ANDRÉ HAZESMATTHIEU SLEERACHEL HAZES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck