Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Híerom laat Katja Schuurman tepels zien!

Matthieu vindt iets van de tepels van Katja
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

De video waarop de borsten van Katja Schuurman te zien waren, werd afgelopen week door Instagram verwijderd. Katja pikte dat niet, en ditmaal heeft ze groot gelijk!

Katja plaatst zichzelf veelvuldig in de spotlights: ,,Ik vind het leuk en fijn om bekend te zijn.” Toch leiden haar acties soms tot gefronste wenkbrauwen. Zo is ze voorstander van klimaatprotesten, maar vliegt ze wel zelf de wereld over. Ook praat ze gemakkelijk over haar niet-alledaagse seksleven, maar stoort het haar als ze daar reacties op krijgt. ,,Alsof ik een soort ‘sexual predator’ ben. Ik ben geen nymfomaan en heb nog nooit zes keer op een dag seks gehad. Mag het een keer klaar zijn met al die stemmingmakerij?”

Heftig hé?

Afgelopen week stond Katja opnieuw in de belangstelling. Instagram verwijderde de video waarin ze ‘blootgewoon’ een duik neemt. Verontwaardigd postte Katja een foto waarop haar tepels te zien waren, met de begeleidende tekst: ‘Dus dit mag niet, Instagram?’ Waarna ze cynisch vervolgt: ‘Heftig hé?’. Katja sprak zich al eerder uit tegen het preutse beleid van Meta (het bedrijf achter de social-mediaplatformen). Het tonen van vrouwentepels is verboden en wordt beschouwd als seksueel aanstootgevend.

Tepelcensuur

Belachelijk, vindt Katja. ,,Het is absurd dat we de meest vreselijke beelden wél mogen zien, maar vrouwenborsten niet. Wat een rare wereld! Maar we hoeven ons daar niet bij neer te leggen. Het is aan jou en mij om de wereld mooier, liefdevoller en eerlijker te maken.” Ook andere BN’ers verafschuwen de ‘tepelcensuur’. In magazine LINDA. zei Geraldine Kemper: ,,Wat is er mis met ons lichaam? Laat gewoon onze borsten zien. We zijn er trots op.” En Romy Monteiro: ,,Ik vind censuur van vrouwenborsten belachelijk.”

Aanstootgevend

Influencer Linda de Munck: ,,Het is belachelijk dat ik een kruisje voor m’n tepels moet zetten omdat dat zogenaamd aanstootgevend is.” Katja en haar collega’s hebben natuurlijk gelijk als ze ageren tegen de jaren-50-preutsheid van deze platformen. Dat vindt inmiddels ook de ‘Oversight Board’ van het moederbedrijf van Facebook en Instagram. Deze adviesraad adviseerde begin dit jaar om de regels aan te passen, omdat de tepelrichtlijn zich alleen focust op vrouwentepels en daarmee discrimineert op basis van geslacht. 

Wereldsterren

Dit succes is uiteraard niet alleen aan Katja toe te schrijven. In 2012 ontstond al de #FreeTheNipple-beweging en ook wereldsterren als Rihanna en Madonna lagen met Meta in de clinch over foto’s waarop hun tepels te zien waren. Maar alle beetjes (lees borsten) helpen en mede door Katja’s actiebereidheid zal het ‘tepelverbod’ nu ongetwijfeld snel worden opgeheven. Dit succes is precies de reden waarom Katja het BN’er-schap zo leuk vindt: ,,Het opent gewoon veel deuren als ik iets voor mekaar wil krijgen.”

Tags

KATJA SCHUURMANMATTHIEU SLEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck