Showbizz-deskundige Matthieu Slee: ‘Matthijs van Nieuwkerk draaide zelf door!’

De schoft Matthijs draaide helemaal door
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Kan Matthijs van Nieuwkerk nog wel terug op televisie? Nieuwe beschuldigingen aan zijn adres doen de eerdere klachten verbleken. Matthijs klaagt, maar heeft de schijn tegen.

,,Zijn unieke bezielende manier van presenteren past perfect bij RTL.” RTL-directeur Peter van der Vorst voelde zich de koning te rijk toen hij kon meedelen dat Matthijs van Nieuwkerk naar zijn zender komt. De tv-baas liet eerder vergoelijkend weten dat Matthijs een periode van reflectie achter de rug heeft. ,,Nu ook de betrokkenen zijn gehoord en het onderzoek zo goed als klaar is, vinden wij dat Matthijs in het nieuwe jaar kan terugkeren op televisie.” Maar Van der Vorst was te snel, want het onderzoek brengt nieuwe beschuldigingen aan het licht – en die liegen er niet om!

GRENSOVERSCHRIJDEND

Deze week is Matthijs ervan beschuldigd dat hij een medewerker van DWDD bij de keel heeft gegrepen, over de tafel heeft getrokken en tegen de muur of de grond heeft gedrukt. Ook zou hij ongepaste relaties met vrouwelijke medewerkers hebben gehad. Een voormalige minnares kreeg zelfs €20.000 van BNNVara mee omdat zij niet langer met Matthijs kon of mocht werken. Oud-medewerkers zeggen dat ook zij fysieke intimidatie en seksueel grensoverschrijdend gedrag hebben meegemaakt, aldus BNNVara-baas Suzanne Kunzeler. De vermeende dader? Matthijs!

VERBIJSTEREND

Zou RTL-baas Van der Vorst nog steeds blij zijn met zijn nieuwe aanwinst die zo’n ‘unieke bezielende manier van presenteren’ heeft? En wat is het beeld dat de RTL-kijker inmiddels heeft van Matthijs? Zelf laat Van Nieuwkerk weten dat hij zich niet herkent in de beschuldigingen. ,,Ik heb mij niet schuldig gemaakt aan seksueel of fysiek grensoverschrijdend gedrag. Om van mijn oud-werkgever deze beschuldigingen te lezen, is werkelijk verbijsterend. Kunzeler bewijst zich hiermee een zeer onbetrouwbare (oud-)werkgever.” Maar hoe integer was Matthijs dan zelf?

THE VOICE-SCHANDAAL

Onderzoeker Martin van Rijn verwacht dat de NPO serieus aan de slag gaat met zijn rapport. Maar niet alleen de Publieke Omroep moet zijn bevindingen ter harte nemen: ,,Ik ben er zeker van dat het bouwstenen betreft die ook zeer in het belang zijn van de commerciële omroep.” Misschien dat het rapport van de Commissie van Rijn ook Peter van der Vorst nog eens aan het denken zet. Zijn RTL lijdt immers ook nog onder de naweeën van het The Voice-schandaal, waarvan een aantal hoofdrolspelers zich straks voor de rechter moet verantwoorden. 

VUILE HANDEN

En Matthijs? Als de beschuldigingen niet kloppen, dan zal hij dat toch aanvechten bij de rechter? Wie zwijgt stemt toe, lijkt mij. Maar ook als hij wel ‘vuile handen’ heeft gemaakt, hoeft hij niet te vrezen dat hij net als Tom – stagiaire-pestkop – Egbers aan de zijlijn komt te staan. Zo lijkt MAX-baas Jan Slagter de bevindingen van de commissie met een dikke korrel zout te nemen. Slagter popelt om alsnog met Van Nieuwkerk in zee te gaan. Matthijs bij de ouderenomroep? De DWDD-tune vertoont diepe krassen, maar is volgens Max Slagter nog altijd niet grijsgedraaid.

Lees ook deze column van Jos la Grande: ‘Zet de bijl in de publieke omroep. Hak de oude boom om en plant een nieuwe!’

Tags

JAN SLAGTERMATTHIEU SLEEMATTHIJS VAN NIEUWKERKTOM EGBERS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck