Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Nick & Simon als ‘valse zusjes’?

Nick en Simon valse zusjes?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Ze hebben het helemaal gehad met elkaar. Toch maken Nick en Simon samen een derde muziekdocumentaire. Maakt geld soms alles goed? En wat mag de kijker verwachten?

Ik vond het leuk! De muzikale zoektocht van Nick, Simon en Kees Tol naar Simon en Garfunkel. Wat ‘Nick, Simon & Kees: Homeward Bound’ vooral leuk maakte, was de interactie tussen de drie nuchtere Volendamse vrienden. Met de nodige humor en zelfspot gingen ze op zoek naar hun jeugdhelden.  

Gezellige sfeer
Deel twee (ABBA) vond ik minder geslaagd, maar de interactie tussen Nick, Simon en Kees bleef boeien. Dat Nick en Simon eerder dit jaar bekendmaakten dat ze er als duo de brui aangeven omdat ze volledig op elkaar zijn uitgekeken, kwam voor Nederland dan ook als een verrassing. Want waren de gezellige sfeer en de grappen al die tijd gespeeld? Was het in werkelijkheid minder gezellig?

‘Foute grappen’

Dat ze ondanks de breuk als olijk trio nu op zoek gaan naar The Beatles is opmerkelijk. Want hoezo samen gezellig in een busje zitten? De magie is weg, het is toneelspel. Toen ik het nieuws hoorde, moest ik denken aan Geer & Goor. Ooit gierde Nederland om de ‘foute grappen’ van Gerard Joling en Gordon, maar de twee bleken zelf helemaal niet om elkaar te kunnen lachen. Integendeel!

Om te gíéren
Geer en Goor maakten er geen geheim van dat ze alleen voor het geld kwamen opdraven. Daarna werd het programma opeens minder om te gíéren. Ik vrees dat hetzelfde gaat gelden voor Nick en Simon. De vroegere vrienden gaan nu als nieuwe ‘valse zusjes’ op zoek naar The Beatles. Ach, wie weet… misschien leidt de gespannen sfeer tot ‘foute grappen’ en valt er toch nog wat te lachen.

Lees ook: Zo loslippig is Monique Westenberg!

Tags

geer & goorGordonKees TolNick & SimonNick SchilderSimon Keizer

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie