Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Romance prinses Amalia niet langer geheim

Matthieu weet iets over Amalia
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Prinses Amalia zou door oplettende passanten met haar Duitse vriend in Lech zijn gefotografeerd. Het Duitse BILD en weekblad Privé publiceerden de foto. Een lelijke misser, want de vrouw op de foto is Amalia helemaal niet. Oeps! De juiste vraag is echter niet hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar: waarom zijn de media nog steeds zo terughoudend met het sturen van persfotografen?

De achttienjarige prinses Amalia zou inmiddels al maanden een vriend hebben. Amalia en haar Isebrand werden eerder in New York al eens gefotografeerd door oplettende passanten. Aangezien het om onze kroonprinses gaat (en nee, natuurlijk kan zij zich niet zomaar verloven) zou je verwachten dat inmiddels ook persfotografen een vinger aan de pols houden. Een journalistieke aanpak zou betere foto’s en meer informatie opleveren en blunders, zoals op de voorpagina’s van BILD en weekblad Privé voorkomen.

Niemand wil Britse toestanden en de Oranjes kunnen in Nederland ook relatief rustig over straat, maar de partnerkeuze van een troonopvolger is helaas geen privékwestie. Velen herinneren zich nog het gedoe over Beatrix’ keuze voor de Duitse Claus (zo kort na de oorlog) en de pijnlijke discussie rond Máxima vanwege het politieke verleden van haar vader (hij nam deel aan het foute regime van Jorge Videla).

Nieuwsfoto’s

Misschien denkt u dat foto’s vanwege de mediacode niet gepubliceerd mogen worden. Dat is dan een misverstand. De mediacode is jaren geleden door het hof ingevoerd om paparazzi te weren om, zo luidde het argument destijds, vooral de kinderen een onbezorgde jeugd te gunnen. Het hof benadrukt dat nieuwsfoto’s gewoon gepubliceerd mogen worden. En deze romance kan weleens groot nieuws zijn.

Zoals ook de paparazzi-foto die fotograaf John de Rooy in de jaren zestig maakte groot nieuws bleek te zijn. Hij betrapte Beatrix en Claus bij Drakensteyn, vóórdat Nederland wist van hun romance. Jaren later behaalden foto’s van paparazzo Edwin Smulders de voorpagina’s. Eerst wist Smulders als eerste Willem-Alexander te fotograferen met diens toenmalige vriendin Emily Bremers en later met Máxima.

Bevoorrecht

Waren die foto’s destijds een inbreuk op Willem-Alexanders privacy? Waarschijnlijk wel. Maar dat is helaas de prijs die je als kroonprins(es) moet willen betalen voor de bevoorrechte positie die je mag bekleden. Met de nadruk op ‘mag’, want het staat de betrokkene natuurlijk vrij om afstand te doen van de troon. Koningin Wilhelmina sprak over een ‘gouden kooi’, maar het deurtje staat toch echt op een kier.

Amalia is geen meisje meer. Ze is een jonge, stoere, volwassen vrouw die in de toekomst onze koningin wordt. En kennelijk is ze al maandenlang verliefd. Van een ‘verkennende date’ is dan geen sprake meer. Het is daarom de hoogste tijd dat de media zich in deze relatie verdiepen. Los van alle staatsrechtelijke consequenties, willen we met z’n allen namelijk ook gewoon meegenieten met dit liefdesgeluk.

[poll id=”65″]

Tags

AMALIABEATRIXCLAUSEMILY BREMERSISEBRANDMAXIMAORANJESPRINSES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie