Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Staat Borsato dít te wachten?!

Matthieu vindt iets over Borsato
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Marco Borsato heeft er lang op moeten wachten, maar kreeg deze week duidelijkheid. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden. Wat hangt hem boven het hoofd?

De kogel is door de kerk. Het OM vervolgt Marco Borsato voor ontucht met een minderjarige. Het besluit kwam na al die tijd toch nog als een verrassing. Waarschijnlijk ook voor Marco en diens naasten. Immers, slechts enkele dagen eerder had moeder Mary Borsato nog aan DenD laten weten: ,,Ik ben overtuigd van zijn onschuld. Wij staan allemaal onvoorwaardelijk achter hem en wachten de beslissing van het OM vol vertrouwen af.” Die beslissing kwam snel.

Gevangenis
Voor wie het nieuws heeft gemist: Marco zou tussen 2014 en 2019 een minderjarige vrouw onzedelijk hebben betast. Het Algemeen Dagblad meldde dat op dergelijke ontucht een maximum gevangenisstraf staat van acht jaar. Daar kan tweeënhalf jaar bijkomen als de verdachte misbruik heeft gemaakt van een kwetsbare positie. Het AD wijst er fijntjes op dat Borsato zich over de jonge vrouw had ‘ontfermd’ nadat haar eigen vader was overleden.

Geseponeerd
Al eerder werd Borsato ook in de bekroonde The Voice-uitzending van BOOS genoemd. Zes kandidaten van de talentenjacht, van wie drie minderjarig, zeiden destijds tegen de redactie van het programma dat ze ongewenst door Borsato waren betast. Het leidde ook tot een aangifte, maar die werd afgelopen voorjaar door het OM geseponeerd omdat er geen ondersteunend bewijs was. Dat is volgens insiders als John van den Heuvel nu anders.

Kwetsbaar
Inmiddels verdeelt de ‘Zaak Borsato’ de showbizz. Sommigen zijn overtuigd van zijn schuld, anderen kunnen dat niet geloven. Marco zwijgt, maar deed wel aangifte van smaad & laster én het doen van valse aangifte tegen zijn vermeende slachtoffer. Hij zal het in elk geval betreuren dat hij zichzelf kwetsbaar gemaakt door zijn contact met een vijftienjarig meisje. De rechter heeft het laatste woord, maar Marco’s showbizzcarrière lijkt hoe dan ook voorbij.  


Tags

JOHN VAN DEN HEUVELMARCO BORSATOMARY BORSATOMATTHIEU SLEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck