Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Thijs Römer, berouw in de bajes

Viespeuk Thijs mag zijn zonden overdenken in de gevangenis
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Verongelijkt liet Thijs Römer weten dat hij in hoger beroep zou gaan. Bij nader inzien wil hij zijn straf toch uitzitten. De kleinzoon van Piet – Baantjer – Römer gaat een maand achter tralies. Is dat uit piëteit met zijn slachtoffers of puur uit eigenbelang?

De rechter veroordeelde Thijs Römer tot drie maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, en een werkstraf van 240 uur voor onlinemisbruik van drie minderjarige meisjes. Thijs vond dat belachelijk, want wat had hij nou helemaal gedaan? ,,Het was meer een vrolijk gesprek over seks”, meende hij. Hij had zichzelf beschouwd als ‘hulpverlener’. Thijs kwam na de zitting arrogant over en leek geen enkel mededogen met zijn slachtoffers te hebben. De media veegden de vloer met hem aan. Zelf kondigde Thijs aan in hoger beroep te gaan.

Zijn minnares

In afwachting van dat hoger beroep bleef Thijs negatief in het nieuws komen. Zo onthulde weekblad Story dat hij een geheime affaire had met Noor, de vrouw van één van zijn beste vrienden. Voor Thijs’ echtgenote Igone was dat de druppel die de emmer deed openlopen. Overigens zou later ook zijn minnares eieren voor haar geld hebben gekozen. Thijs staat aan de zijlijn. Geen vrouw, geen vriendin en vermoedelijk ook weinig werk, want wie wil met hem in zee?

Grote impact

Met zo weinig om handen, is een maandje brommen niet eens zo heel erg, zal Thijs hebben gedacht. Want zijn officiële verklaring is weinig geloofwaardig: ,,De gebeurtenissen hebben grote impact gehad op de slachtoffers en daar is maar één persoon voor verantwoordelijk: ikzelf. De oprechtheid en de waarde van dit besef kan ik nu alleen bewijzen door de rechtbankstraf te aanvaarden. Hiermee hoop ik rust te brengen in het leven van alle betrokkenen.”

Misdaad en straf

Thijs die meevoelt met zijn slachtoffers? Ik denk stiekem dat hij niet zit te wachten om nóg meer negatieve media-aandacht en dat hij zo snel mogelijk zijn carrière wil oppakken. Maar eerst de bajes! En dat zal ongetwijfeld even wennen zijn voor de kleinzoon van Piet – Baantjer – Römer. Opa Piet speelde de rol van rechercheur De Cock, met cee-oo-cee-kaa, en vader Peter schrijft tegenwoordig de Baantjerboekjes. De Römers hebben overduidelijk iets met misdaad en straf.

Tags

MATTHIEU SLEETHIJS RÖMER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck