Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Verdient Jan Smit ‘rode kaart’?

Matthieu zou Jan ook hebben weggestuurd
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Het is zijn allergrootste passie, maar zijn rol bij FC Volendam is (voorlopig) uitgespeeld. Jan Smit kreeg van de raad van commissarissen de rode kaart. Maar wie is de echte verliezer?

Volgens de raad van commissarissen ging het er achter de schermen bij FC Volendam hard aan toe. Voorzitter Jaap Veerman sprak zelfs van een ‘oorlogssituatie’ tussen de raad en het bestuur, waar Jan Smit voorzitter van was. ,,Als ons iets te verwijten valt, dan is het dat we eerder hadden moeten ingrijpen”, aldus Veerman die Jan Smit een ‘slechte voorzitter’ noemt. Voor Jan is de gang van zaken een grote teleurstelling. Voetbal, en vooral FC Volendam, is zijn grote passie.

Grootste passie
Jan vertelde daarover: ,,Dit is waar mijn hart het meeste voor slaat. Deze club, voetbal, het betekent zó veel voor me. Ik ben dag en nacht met de club bezig, ook als ik in het buitenland ben of optredens in Nederland heb. Zingen is hartstikke mooi, het heeft me veel gebracht, maar het blijft óók werk. Voetbal, deze club. Dat is pure passie, emotie. Waarom zou ik niet mijn hart volgen en mijn grootste passie najagen en dat is uiteindelijk FC Volendam verder helpen.”

Applaus
Jan staat nu buitenspel. Zijn ontslag kwam overigens niet als donderslag bij heldere hemel. Ook de kijkers van de vijfdelige tv-documentaire ’Volendam, een dorp in de eredivisie’ zagen al aankomen dat het bij de Volendamse club vroeg of laat zou escaleren. Over de spanningen vertelde Jan eerder: ,,Na een optreden krijg je applaus en ga je weer naar huis. Bij voetbal werkt dat anders. Iedereen heeft er een mening over – en dat stopt nooit. Zeker hier in het dorp niet.”

Ambassadeur
Inmiddels gaat het in het dorp allang niet meer alleen over de resultaten van de club, maar ook – en vooral – over wat zich achter de schermen afspeelt. In het vissersdorp lopen de gemoederen soms hoog op. Voor Jan vind ik het allemaal erg sneu. Want hoe je het wendt of keert, hij heeft zich met hart en ziel voor zijn club ingezet. En zijn vertrek is hoe dan ook een aderlating voor de club. Zelfs aartsrivaal Veerman geeft toe: ,,Jan is de beste ambassadeur van Volendam.”

Tags

JAN SMITMATTHIEU SLEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck