Showbizz-deskundige Matthieu Slee: ,,Wéér BN’er in oude cel Frank Masmeijer?”

Matthieu weet iets over de cel van Frank Masmeijer
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Frank Masmeijer werd door de rechter veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. Dankzij de koning is hij nu al op vrije voeten. Frank was verrast door de gratie, de rest van Nederland niet minder. Waarom kreeg Frank gratie en… Zucht één van deze BN’ers straks in zijn oude cel?

Natuurlijk zocht oud-quizmaster Frank Masmeijer na het ‘koninklijk geschenk’ direct de publiciteit. Aan weekblad Privé vertelde hij: ,,Ik heb het altijd een veel te hoge straf gevonden. En dat vonden meer mensen, onder wie dus kennelijk ook de koning. De cocaïnesmokkelaar die zijn straf te hoog vindt en blij is dat Willem-Alexander die mening deelt. ‘Ik en de koning’, het is Frank Masmeijer ten voeten uit. Dat er na de publicatie in Privé een storm van protest losbarstte, heeft hem ‘overdonderd en verbaasd’.

De rol van de koning is overigens strikt formeel en beperkt tot het zetten van een handtekening. De beslissing is genomen door het Hof Leeuwarden Arnhem en minister Franc Weerwind, maar dit terzijde.

Advocaat Knoops vindt de kritiek op zijn cliënt hypocriet omdat ook gratie wordt verleend aan mensen wier misdaad vele malen erger is geweest dan ,,waar meneer Masmeijer voor is veroordeeld”. Een argument dat kinderen vaak gebruiken om een eigen misstapje te vergoelijken. Ja, maar hij… Dan heb ik het over ‘misstapjes’. Zoals toen Frank als quizmaster van de Holidayshow zijn vriend liet winnen. Toen dat spelbedrog uitkwam, zette de NCRV hem buiten. Ook dat was volgens Frank oneerlijk.

Cocaïne-uitstapje
,,Zij hebben me zelf gevraagd of ik in mijn vriendenkring geen leuk stelletje wist. Toen het uitkwam hebben ze het niet voor me opgenomen, ze zijn lekker achterover blijven zitten, en nu blijft het aan mij kleven”, liet hij destijds weten. Na zijn ontslag bij de NCRV vond Frank onderdak bij Sport 7 van John de Mol. Die zender was een grote flop en de sportquiz Aanvalluh!! was Franks laatste televisiekunstje. Maar na diverse horeca-avonturen en zijn cocaïne-uitglijder begon de televisie weer te lonken.

Frank gebruikte de strafzaak om zichzelf eens goed te promoten. Hij werkte mee aan tv-documentaire De zaak Frank Masmeijer van Thijs Zeeman. Maar natúúrlijk had hij kritiek op Zeeman, die te kritisch en te sensatiegericht zou zijn. Enthousiaster was hij over de biografie ‘Frank en Vrij’ van Nick Dijkman waar hij zelf aan meegewerkt had. Vijf jaar geleden verkondigde Frank trots dat er een speelfilm van het boek gemaakt zou worden. ,,Ik ben daarover met meerdere partijen in gesprek.”

Dochter Charlotte
Die speelfilm is er tot op heden niet gekomen. Ook is het niet aannemelijk dat Franks televisiecarrière een nieuwe start zal krijgen. Ik zie hem niet in Ik hou van Holland als opvolger van Linda de Mol. En ondanks zijn vocale kwaliteiten – hij heeft een single uitgebracht met de titel Ik geloof in morgen – zal hij ook niet plaatsnemen in de jury van The Voice, waar zijn dochter Charlotte overigens ooit wél aan meedeed. (Ze zat in team Ali!) Dat we van Frank zullen blijven horen, dát staat voor mij buiten kijf.

Franks vrijlating leidt tot verbijstering en ergernis. Maar wie weet… Misschien waren er goede redenen voor zijn gratie. Een verwacht cellentekort? Andere vermeende showbizz-delinquenten wachten immers nog altijd of het OM ook hen gaat vervolgen. Dat voortraject duurt hier langer dan menig detentie. Maar Glennis, Marco, Ali, Lil’ Kleine en een aantal anderen hebben één troost: als ze ooit veroordeeld worden en de straf naar hun mening te hoog uitvalt, kunnen ze altijd nog een beroep doen op de koning.

Lees ook van Matthieu Slee: ,,Dít kan André Hazes niet voorkomen!”

[poll id=”75″]

Tags

ALI BGLENNIS GRACEJOHN DE MOLKONINGLIL' KLEINEMASMEIJERTHIJS ZEEMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck