Showbizz-deskundige Matthieu Slee: ‘Wie zet Wendy aan de dijk?’

Matthieu weet iets over Wendy
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Het zit Wendy van Dijk niet mee. Nederland lijkt op haar uitgekeken. Haar overstap naar SBS6, waar echtgenoot Erland werkt, is een debacle. Ze ‘scoort’ de één na de andere kijkcijferflop en dan zijn er ook nog de geruchten… Wie zet Wendy het eerst aan de dijk?

De gouden jaren van Wendy van Dijk lijken inmiddels voorbij. Liedje op het Eerste Gezicht is een heuse kijkcijferflop. Dat geldt ook voor andere programma’s die Wendy na haar overstap van RTL maakte voor SBS6. Zowel met Flirty Dancing, Wie Kent Nederland als Cupido Ofzo slaagde Wendy er niet in om grote aantallen kijkers naar de kwakkelende campingzender van John de Mol te lokken. Dat is niet alleen pijnlijk, het maakt haar toekomst op de buis op termijn ook onzeker.

Wankelende huwelijk
Echtgenoot Erland Galjaard mag dan een flinke vinger in de pap hebben bij SBS6, maar hij is niet almachtig. Als Wendy niet meer in staat is om kijkcijfers te leveren, zal haar positie bij SBS6 vroeg of laat toch ter discussie komen te staan. De presentatrice, die volgende maand haar 52ste verjaardag viert, zit in een weinig benijdenswaardige positie. Tot overmaat van ramp wordt ze ook telkens geconfronteerd met geruchten over haar, naar verluidt, wankelende huwelijk.

Zeldzaam openhartig
Zoals haar carrière in een dip is beland, zo zouden ook de mooiste jaren met Erland tot het verleden behoren. Een paar jaar geleden bevestigde het stel in een zeldzaam openhartige bui dat er donkere wolken waren samengetrokken boven Huize Galjaard. ,,Het klopt helaas dat ons huwelijk de afgelopen periode wat in zwaar weer is geraakt.” Daarna zouden ze elkaar toch weer hebben teruggevonden, maar ‘boze tongen’ beweren dat de glans ervan af is.

Relatiegeruchten
Dit alles moet Wendy niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Na haar overstap naar SBS6 liet ze nog hoopvol weten: „Het is een rare tijd geweest, er is zoveel gezegd, zoveel geschreven. Nu merk ik dat de tijd heelt, dat alles goed komt, tot rust komt, zowel in werk als privé.” De realiteit is anders. Gelet of de dramatische kijkcijfers en de relatiegeruchten, lijkt nu de grote vraag: wie neemt het eerst afscheid van Wendy? Is dat werkgever John de Mol of toch echtgenoot Erland?

Tags

ERLAND GALJAARDJOHN DE MOLWENDY VAN DIJK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck