Showbizz-deskundige Matthieu Slee: ZIJ worden Patty Brards nieuwe buren!

Matthieu weet iets over Patty
Door: Matthieu Slee
21-01-2023

Ze woonde onder andere in Den Haag, Amstelveen en op Ibiza. Maar binnenkort verhuist Patty Brard naar polderstad Almere. Hoe gaat zij wonen en wie worden haar nieuwe buren?  

Veel tv-kijkers maakten in 2014 kennis met Almere door tv-serie Nieuwe Buren, gebaseerd op het boek van Saskia Noort. Het spannende verhaal over twee stellen (destijds gespeeld door Daan Schuurmans, Bracha van Doesburgh, Katja Schuurman en Thijs Römer) die al snel intiem worden. 

Maar de ‘saaie slaapstad’ waar Daan, Bracha, Katja en Thijs in de serie hun vertier bij elkaar zoeken, heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld.

Zo ontdekte ook Patty Brard. Ze kocht er onlangs met partner Antoine voor €1,2 miljoen een villa en is dolblij: ,,Wij zijn er zó gelukkig mee.”


Vakantiegevoel
La Brard die in 2018 vanuit Ibiza naar ons land terugkeerde, zal komende zomer dus genieten van het strandgevoel van Almere Duin. Enthousiast laat ze weten: ,,Als je het glas (de schuifpui) opendoet, loop je zo de duinen in en kun je op je blote voetjes naar het strand. Het constante vakantiegevoel!” 

De dooddoener dat ‘je in Almere nog niet dood gevonden wilt worden’, is volgens Patty volkomen achterhaald: ,,Vooroordelen zijn zó 2001!”

Rebelse kant
La Brard is zeker niet de eerste BN’er die Almere ontdekt. Ali B, Jörgen Raymann, Charly Luske en Tanja Jess, Rapper Boef, trendwatcher Adjiedj Bakas, Tineke Schouten en Jeroen van Inkel gingen haar voor.

Over zijn keuze om in Almere te wonen, vertelde Van Inkel: ,,Toen ik wat meer geld begon te verdienen, zijn we hier naartoe verhuisd. Ik vind het zelfs een statement. Die rebelse kant van mij: ik ben anders dan jullie (in het Gooi, red). Ik woon in Almere!” Dat rebelse van Jeroen zal Patty herkennen.

Bonje met de Buren
Inmiddels zijn de eerste paparazzi al in Almere gesignaleerd! En Patty is not amused. ,,Dat is toch nog geen reden om op het wandelpad in de duinen te gaan crossen voor een foto?! Daar lopen kinderen en hondjes… Hou eens op zeg! Als jullie foto’s willen, bel me dan, in plaats van op het wandelpad de boel overhoop te rijden! Fijne eerste indruk op de buren ook…”

Door haar vroegere programma ‘Bonje met de Buren’ weet Patty ook als geen ander waar een verstoorde relatie met haar nieuwe buren toe kan leiden: ,,Soms kreeg ik de deur in m’n smoel. Dat was behoorlijk confronterend.”

Een kijkje nemen in Patty’s droompaleis? Klik dan hier!

Meer DenD