Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Freeks larvenfestijn: jaloezie bij Jan Slagter?’

Anette vindt iets over Freek en Jan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Anette de Vries

Terwijl Freek Vonk een larvenfeestje in zijn been hield, staat Jan Slagter aan de zijlijn te mopperen over de hele insectensoap. Terecht, of wil de omroepman zelf ook gewoon wat meer de beest uithangen?

Freek Vonk, de man met ballen van staal, heeft zichzelf weer overtroffen. Deze keer liet hij larven groeien in zijn eigen been, als een exclusief ecologisch vakantieresort voor kleine insecten. Als kers op de taart gaf hij ze namen. Kwik, Kwek en Kwak schitterden als ware supersterren in zijn sociale media-show.

Spin
Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, is er niet van gecharmeerd. Hij noemt het “een soap”, aandachttrekkerij en vindt het ronduit kinderachtig. Volgens Jan zijn er grenzen en hij vraagt zich af wat Freek hierna nog zal bedenken. Een spin in zijn linkeroor stoppen en daar een vlog van maken? ‘’Dit heeft niets met biologie te maken”, aldus Jan. “Ik werd gewoon misselijk toen ik het las. Het is een verdienmodel, het gaat om clicks, het gaat om volgers. (…) Het is een experiment? Schei nou toch uit!”

Jaloers
Is Jan misschien een tikkie jaloers op de onverschrokken professor dr. Freek Vonk? Freek is een man die altijd op zoek is naar grenzen om ze vervolgens met brede grijns op zijn gezicht te overschrijden. Hij laat zien dat het leven allesbehalve saai en voorspelbaar hoeft te zijn. Van douchen met varaan Johan tot het laten opgroeien van larven in zijn eigen been, Freek draait er zijn hand niet voor om.

Doodsmak
Terwijl Freek zonder aarzelen op de rug van een krokodil springt of een gesprek voert met een anaconda, struikelt Jan al over zijn eigen voeten. Letterlijk, zoals recentelijk gebeurde in Studio 23 op het Mediapark in Hilversum. Een ‘doodsmak’ die maar net goed afliep. De tv-wereld is soms net zo meedogenloos als de jungle.

Tags

FREEK VONKJAN SLAGTER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck