Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Glennis Grace, wat wordt joúw walk of shame?”

Anette weet iets over Glenda Batta
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Anette de Vries

Het is alweer dik een jaar geleden dat Glennis Grace haar klauwen uitsloeg bij de buurtsuper. Na een vakantie op Curaçao staat haar nu toch echt die werkstraf te wachten, maar wat en wáár? En waarom incognito?

Tweehonderd uur dienstbaarheid, dat is wat er van Glennis Grace wordt verwacht. Speculaties alom over wat haar nu precies voor werkstraf boven het hoofd hangt. Op Twitter wemelt het van de ideeën. Achter op de vuilniswagen. Openbare wc’s boenen. Vakkenvullen. Hondenpoep scheppen in het Vondelpark. Papier scheppen langs de A10.

Schoffelen
Rode draad in de uitgedeelde straffen: hoe publiekelijker, hoe beter. ,,Kunnen we met z’n allen naar haar zwaaien als ze aan het schoffelen is!” Uit berichtgeving van De Telegraaf blijkt juist dát niet de bedoeling te zijn. ,,We zullen een BN’er niet in een publiek park zetten om het groen daar te onderhouden,” aldus een reclasseringsmanager. ,,De kans dat de pers erop afkomt, of dat mensen foto’s maken, is immers groot.” 

Anoniem
Haar bekendheid verleent Glennis Grace het privilege om haar straf zo anoniem mogelijk uit te voeren, zoals keukenhulp in een besloten instelling. Statistisch gezien maakt ze als BN’er overigens de meeste kans op een baan in de ouderenzorg.  

Bejaardenoord
Alweer lang geleden voldeed Patrick Kluivert zijn 240 uur taakstraf door klusjes bij bejaarden in de Watergraafsmeer uit te voeren. Kamers behangen, gootstenen ontstoppen, snoeien. Ook Gerard Joling, Samantha de Jong (Barbie) en Dave Roelvink werden gematcht met een bejaardenoord. ,,Dat is heel leuk,” biechtte Dave (150 uur taakstraf wegens heling) op. ,,Eigenlijk mag ik dat niet zeggen, omdat het een straf blijft, maar ik heb het onwijs naar mijn zin. Ik ben gek op oude mensen.”

Noodlot
Operazanger Marco Bakker (taakstraf van 240 uur na het veroorzaken van een dodelijk auto-ongeluk) werkte in het verleden dan weer zes maanden in een tuincentrum. Of dat Glennis ook te wachten staat? Ik vind niet dat ze in het openbaar aan de schandpaal moet. Wel moet het nachtegaaltje kunnen worden ingezet waar het hardst mensen nodig zijn, zonder aanzien des persoons. Of dat nou midden op de Dam is of in een ondergronds depot. Petje op, nepwimpers uit en gaan. Érgens zal zij toch die walk of shame moeten maken.

[poll id=”164″]

Tags

Dave RoelvinkGlennis GraceMarco BakkerPatrick KluivertSamantha de Jong

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie