Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Het duivelse dilemma van Katja en Igone’

Anette vindt iets van Katja en Igone
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Anette de Vries

Gedeelde smart is halve smart, zoals het gezegde luidt. Hoe doordacht was het van Katja Schuurman en Igone de Jongh om de situatie publiekelijk te delen op sociale media?

De selfie op Instagram van Katja Schuurman en Igone de Jongh in een achtbaan van pretpark Walibi met tieners Sammie en Hugo lijkt een sarcastische knipoog naar tumultueuze tijden. Het symboliseert hoe hun leven op z’n kop staat sinds Thijs Römer betrokken raakte bij een schimmige zedenzaak.

Idioten
Het kiekje viel niet bij iedereen in goede aarde, met opmerkingen zoals: ,,Knap hoe ze de aandacht weer naar zichzelf trekken. Zwaar is het voor de slachtoffers, stelletje idioten.” Toch konden ze ook rekenen op steun en begrip. Ten slotte, niet alleen de directe slachtoffers lijden, maar ook Katja, Igone, Sammie en Hugo voelen de gevolgen van Thijs’ vermeende daden.

Duivels
Katja was er in het verleden altijd als de kippen bij om een statement te maken, wat haar duur is komen te staan. Ook Igone kreeg later spijt van haar online woorden. Na de rechtszaak worstelden zij dan ook met een duivels dilemma: Hoe konden ze hun stem laten horen zonder (al te veel) haatvolle reacties te ontvangen? Ze hebben slim gekozen voor een familiefoto om te laten zien dat hun gezin en sisterhood prioriteit hebben en dat ze zich niet laten afleiden door negatieve aandacht. 

Schandvlek
Als een hecht team zullen ze elkaar hard nodig hebben de komende tijd De schandvlek boven Thijs’ naam hangt als een donkere wolk boven hun gezin (de gêne!), maar hij blijft wel de (stief)vader van hun kinderen, en die houden zielsveel van hem.

Rechter
De boodschap van de foto is duidelijk: Sammie en Hugo zijn als stiefbroer- en zus een onverbrekelijke band aangegaan. En hun moeders zijn vastbesloten om deze connectie te beschermen en hun gezin bij elkaar te houden. Of Igone die aarzelscheiding nu wel of niet doorzet, en ongeacht wat de rechter ook beslist op 8 augustus.

Tags

IGONE DE JONGHKATJA SCHUURMANSAMMIETHIJS RÖMER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck