Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Luca Borsato, wat doe je jezelf áán’?

Door: Anette de Vries
27-08-2022

Luca Borsato (23) heeft spijt als haren op zijn hoofd van zijn wangedrag. Op social media gooit hij zichzelf voor de wolven. Maar is dit emotionele statement niet een óverstatement in zijn nog niet bestaande carrière?  

Luca Borsato plaatste een enorme mea culpa op zijn Instagram Stories. Witte letters op een zwarte achtergrond, alsof het een rectificatie betrof. Hij moest inderdaad een fout herstellen, maar dan op liefdesgebied. De zoon van Marco had in het geniep aangepapt met andere vrouwen; d*ck pics rondgestuurd (zo wordt online gefluisterd) en vriendin Daisy Piras (23) lopen afzeiken. 

Melodramatisch 
Pijnlijk, achterbaks en kwetsend. Het is goed van Luca dat hij de hand in eigen boezem steekt. Maar waarom dit melodrama? ,,Ik wil een beter mens worden en ga hier hard voor werken met alle hulp van dien,” huilde hij uit bij zijn volgers. Hij nam het woord ‘overschrijdend contact’ in de mond en beloofde ‘diep in de spiegel te kijken’. John Ewbank zou er een tearjerker van kunnen breien. Dan belandt Borsato jr. alsnog in de tipparade.  

Intimiteitsvacuüm
Vader Marco pakte het sluwer aan. Hij was destijds niet zomaar vreemdgegaan met die ene pianiste en zovele anderen. Nee, hij had een ‘intimiteitsvacuüm’ opgelost, vertelde hij aan Linda de Mol. Kijk, daar gaan we al: de vergelijking met zijn vader. Daar zit meteen ook het venijn. Wat Luca natuurlijk tergt en achtervolgt, is zijn achternaam. De associatie is al snel gemaakt: ‘Ha, hij heeft het niet van een vreemde’. Iets met een appel en een boom.  

Drama 
Ik wil tegen hem zeggen: ‘Luca, je moet jezelf dubbel zo hard bewijzen. Als zanger én als mens. Maar wees gewoon nog even jong, snel en wild. Laat alle online drama achterwege totdat je volle zalen trekt.’ Zo serieus hoeven we al die huilie huilie berichten van BN’ers sowieso niet te nemen. Kijk naar Waylon en Charly Luske. Schaamteloos gebruikten zij social media als biechtstoel, om nog geen week later triomfantelijk mooi weer te spelen. 

Verleidster
Lucas ex, een verleidster uit Temptation Island wist een betere, bijna frivole toon te vinden om zich te uiten. Zij postte een video vanaf een festival, meeblèrend met het nummer ‘Ik leef niet meer voor jou’. Ze zeggen dat zij alleen maar bij hem was voor de potentiële roem. Mocht dat zo zijn, dan heeft ze alsnog haar vijf minutes of fame gepikt door alle heisa.

Lees ook van Anette: ‘Zó tem je juicy Yvonne: op z’n Wolters’

Meer DenD