Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Zó tem je juicy Yvonne: op z’n Wolters’

Door: Anette de Vries
21-08-2022

Het is een onderwerp waar je bijna niet meer omheen kunt in interviews met BN’ers: wat vind je van de juicekanalen? De laatste keer dat ik erover begon, in gesprek met Thomas Berge, stoof hij naar achteren alsof ik mijn hoektanden in zijn nek zou zetten.

Toegegeven, het is ook een instinkertje. In sommige gevallen zelfs een boobytrap. Daar weet Danny de Munk alles van. En Abbey Hoes sinds deze week ook. In een interview met Shownieuws vergeleek ze online roddelkanalen met een horrorfilm waar ze niet van kan slapen. Dat kwam haar duur te staan. Prompt stroomden de inboxen van Life of Yvonne en JuiceChannel vol met verhalen over haar vermeende diva-gedrag en voorliefde voor bezette mannen.

Edele taak
Een van de weinige poldersterren die nog niet door de juicechannels is opgevreten, Wolter Kroes, heeft de edele taak op zich genomen om een lans te breken voor zijn gesloopte showbizz-collega’s zoals een Danny en Marco Borsato. Levensgevaarlijk, noemt de volkszanger de populariteit van de juicekanalen. ‘Er komt een dag dat iemand als Yvonne Coldeweijer zelf de sjaak is. Let maar op. Daar zitten we met z’n allen op te wachten.’

Hakblok
Wolter is niet gek. Hij weet dat hij daarmee zijn eigen hoofd op het hakblok legt, want zo’n uitspraak is pure provocatie richting sapjagers. Dat er tot nu toe geen lijken uit de kast zijn komen vallen, kan eigenlijk maar één ding betekenen: Wolter heeft niet zoveel te verbergen. En als je geen geheimen of demonen met je meedraagt, hoef je ook niet te sidderen voor juice.

Maar zelfs voor Wolter durf ik mijn hand niet in het vuur te steken, dat doen we met z’n allen alleen nog maar voor Frans Bauer. Een plotwending ligt al snel op de loer, maar als je gewoon je handjes binnenboord houdt en je zwangere vrouw niet bedriegt, kom je al een heel eind tegenwoordig.

Pleziertjes
Wolter – 34 jaar in het vak, al 18 jaar gelukkig met zijn tweede vrouw Tessa – vertelt zijn pleziertjes nog buitenshuis te zoeken. Zoals laatst tijdens een optreden in het Olympisch Stadion, schetst hij in Nieuwe Revu. ‘Alle glazen in de lucht, iedereen meebrullen. Dat gaf me wel weer even een muzikaal orgasme, hoor.’ Zolang het maar bij die noten blijft, Wolter. Dan hoef jij in elk geval nergens wakker van te liggen.

Meer DenD