Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Henny Huisman verdient meer dan carnavalsconfetti en feestmutsen!’

Anette pleit voor eerherstel Henny
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Anette de Vries

Henny Huisman, als een oude circusleeuw die zijn kunstjes blijft vertonen, weigert met pensioen te gaan. Tijdens het carnaval blaast hij zijn oude hit ‘Met z’n allen’ nieuw leven in. Maar waarom geven we zijn terugkerende ‘Soundmixshow’ niet gewoon aan hem terug?

Henny Huisman (73), ooit de onbetwiste held van de Nederlandse televisie, staat binnenkort weer op het podium. Maar deze keer wordt het niet echt glamoureus. Geen fluweelzachte lichtstralen van de spotlights, maar het genadeloze schijnsel van de carnavalsnacht. Afgelopen vrijdag stapte hij op de planken tijdens 3 Uurkes Vurraf, samen met de jongens van Veul Gère. Zij vermaakten het publiek met een vernieuwde versie van ‘Met z’n allen’, omgedoopt tot ‘Carnavallen met z’n allen’. Met teksten als ‘Opa Henny trakteert’ en ‘Lallen met elkaar’.

Polonaise
Zie ‘m gaan, Henny, als de carnavalskoning in de polonaise! Een beetje zielig hoor, maar toch vooral bewonderingswaardig hoe hij telkens weer opkrabbelt, ondanks de tijd die aan zijn glorie knaagt.

Nostalgie
Zijn carnavalscarrière valt samen met de terugkeer van de legendarische Soundmixshow, een perfecte cocktail van nostalgie en glitter. En we kunnen anders dan ons afvragen: wie is de ultieme gastheer? Media-insider Nijkamp had alvast Linda de Mol in haar gedachten, maar waarom niet Henny himself?

Joling
Henny, de visionair achter de ‘Soundmixshow’, heeft niet alleen het concept bedacht in 1983, maar is ook het gezicht ervan. Zijn meesterwerk bracht bekende namen voort als Gerard Joling, Helmut Lotti, Marco Borsato, Glennis Grace, Tooske en Tino Martin. Dit waren gouden tv-tijden, dus het is begrijpelijk dat er een poging wordt gedaan om dit soort programma’s nieuw leven in te blazen.

Doet-ie ’t
Maar te midden van de televisierevivals lijken sommige programma’s meer op flauwe kopieën van een vergeten tijdperk, zoals ‘Doet-ie ’t of doet-ie ’t niet’. Maar de vervanging van presentatoren zoals Peter Jan Rens door Ruben Nicolai kan de magie van weleer duidelijk niet terugbrengen. En laten we ‘Waku Waku’ niet vergeten, een ander voorbeeld van een programma dat zijn beste tijd heeft gehad en in een slappe reïncarnatie weer opdook met een ander gezicht.

Pluim
Trek er je lessen uit, beste programmabobo’s, en geef Henny de pluim die hij verdient, niet als carnavalsmascotte, maar als oude krijger van de showbizz. Want op de buis kan er maar één de beste zijn!

Tags

GERARD JOLINGPETER JAN RENSTINA NIJKAMP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck