Showbizz-kenner Charlotte Wijnen: ‘Hoe geloofwaardig is Married at First Sight nog?’

Charlotte vindt iets van MAFS
Door: Charlotte Wijnen
07-01-2023

Trouwen met een onbekende… Wie wil zoiets? Nou, blijkbaar heel veel mensen! Elk jaar schrijven duizenden mensen zich in voor het programma Married at First Sight. Maar de afgelopen seizoenen, en ongetwijfeld ook het nieuwe seizoen, lijken niet meer op de eerste seizoenen. De romantische momenten hebben plaatsgemaakt voor drama en sensatie. Ik vraag mij af: hoe geloofwaardig is Married at First Sight nog eigenlijk?

In Married at First Sight wagen singles een sprong in het diepe en stappen in het huwelijksbootje met iemand die ze nog nooit hebben ontmoet. Het programma is de afgelopen jaren enorm populair geworden. In de eerste seizoenen werden deelnemers nog als ‘suf’ bestempeld. Hoe anders is dat nu! Het programma is één grote hype geworden en ineens lijkt iedereen mee te willen doen.

Hoge kijkcijfers

Als het je zelf niet lukt om je grote liefde te vinden, is het begrijpelijk dat je hulp inschakelt. Volgens de MAFS-experts worden de matches zorgvuldig gemaakt: je mag aangeven wat je wel en niet aantrekkelijk aan iemand vindt en vervolgens kijken zij wie er bij je past.

Maar dit alles gebeurt natuurlijk wel met camera’s om je heen. En als er gekeken wordt naar de deelnemers van de laatste seizoenen, wordt niet iedereen om de juiste redenen geselecteerd. Kijk naar Henk, die in 2020 werd gekoppeld aan de luidruchtige Chantal. Dat het geen match was zag iedereen, maar de houding van Chantal zorgde wél voor hoge kijkcijfers. Hetzelfde gold voor Caroline, die vorig jaar gekoppeld werd aan Joep. Hij wilde gewoon graag op televisie komen. Kijkers vermoedden zelfs dat het koppel was ingehuurd door de productie.

Spraakmakende types

Het nieuwe seizoen is pas deze week begonnen, maar dit keer zullen er ongetwijfeld net zulke spraakmakende types geselecteerd zijn. De makers hebben er zelfs een schepje bovenop gedaan: de Amsterdamse Nicole en de Brabantse Martijn, die elkaar als eerste het ja-woord hebben gegeven, blijken gemeenschappelijke vrienden te hebben.

Ophef

Het zorgde voor enorme ophef: op Twitter barstte meteen de bom toen de vrienden aan Nicole en Martijn vertelden dat ze ook nog tegelijkertijd op Ibiza waren. Ook werden ze beiden uitgenodigd voor hetzelfde etentje én zouden ze met dezelfde vriendengroep gaan kamperen. Dat is natuurlijk wel héél toevallig…

En dat is nog niet alles: hoe goed Nicole en Martijn het in de eerste afleveringen met elkaar kunnen vinden, zo slecht lijkt het volgende week ineens te gaan. Sterker nog: alles wijst erop dat het stel al héél snel uit elkaar gaat! Dus… Geloof jij nog in het programma?

DenD vraagt zich af

Geloof jij dat Married at First Sight echt is?

DenD

Meer DenD