Showbizz-kenner Charlotte Wijnen: Hoe kan het dat ‘De Frogers: Happy Campers’ een hit is?

Charlotte vindt de Frogers ultra saai
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Bijna elke bekende familie in Nederland heeft tegenwoordig een eigen realityserie en natuurlijk kon de familie Froger niet achterblijven. De eerste aflevering van De Frogers: Happy Campers trok maar liefst 468.000 kijkers en is daarmee het best bekeken TLC-programma ooit. Ja, dat lees je goed: het best bekeken TLC-programma óóit. Na alle afleveringen tot nu toe gekeken te hebben denk ik maar één ding: hoe dan?!

In De Frogers: Happy Campers gaat de hele familie Froger kamperen in Engeland. En dan bedoel ik ook echt de héle familie. Niet alleen Natasja, René en hun kinderen zijn van de partij, maar ook de aanhang en kleinkinderen. Maar waar ik bij Chateau Meiland nog kan lachen om een gillende Martien en een klagende Maxime, moet ik bij De Frogers mijn best doen om niet in slaap te vallen.

‘Gewone’ familie

In tegenstelling tot andere tv-families, willen de Frogers juist laten zien dat zij wél gewoon zijn gebleven. Maar of dat lukt, is een tweede. Bij het inpakken blijkt dat René voor hem en Natasja een caravan van maar liefst negen meter heeft geregeld. Want, zo stelt zoon Maxim: ,,Zijn ego moet er ook in passen.” Ja, ze zijn inderdaad zó lekker gewoon gebleven…

Campers

Het idee van de serie is leuk: ieder familielid heeft een eigen camper of caravan en zo rijden ze van camping naar camping. Om onderweg contact met elkaar te houden, deelt Natasja walkietalkies uit. Kijkers kunnen vervolgens de héle rit naar Engeland volgen. Zelfs een pitstop bij een tankstation wordt uitgebreid in beeld gebracht. En de gesprekken die ze met elkaar voeren gaan werkelijk nergens over.

Spelletjes

En dan, bijna een aflevering later, komt de familie eindelijk aan op een camping. Wanneer René zijn enorme caravan heeft geparkeerd, besluit de familie spelletjes te gaan doen. En dat doen ze bloedserieus. Snoephappen, spijkerpoepen en zaklopen: want dat doen gewone families op vakantie, toch?

Chateau Meiland

Begrijp me niet verkeerd. De Frogers lijken mij aardige mensen, maar misschien doen ze wel iets te veel hun best om als gewone familie over te komen. Of ik volgende week weer ga kijken? Nee, ik denk het niet. Dan kies ik toch voor Chateau Meiland.

Tags

NATASJA FROGERRENE FROGER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck