Showbizz-kenner Charlotte Wijnen: ‘Valt Duncan vanavond door de mand?’

Gaat Duncan vanavond af?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het was Duncan Laurence die Mia Nicolai en Dion Cooper naar voren schoof om mee te doen aan het Songfestival. Hij beloofde de twee een goede begeleiding, maar was druk met zichzélf… Vanavond treden Mia en Dion op. Als het opnieuw misgaat, is het vooral Duncan die door de mand valt!

Duncan Laurence, die in 2019 het Songfestival won, presenteert zich als coach van Mia en Dion. Ook heeft hij meegeschreven aan de Nederlandse inzending Burning Daylight. Het is dan ook zijn taak om het duo klaar te stomen voor het Songfestival, dat al over twee weken gepland staat.

TikTok-filmpjes

Maar hoe serieus neemt Duncan deze taak eigenlijk? Waar hij tijdens zijn deelname in 2019 áltijd kon rekenen op zijn coach Ilse de Lange, lijkt hij Mia en Dion aan hun lot overgelaten te hebben. De twee hebben weinig tot geen ervaring. Sterker nog: ze hebben nog nóóit op een groot podium gestaan. Al bij het eerste valse optreden gingen de alarmbellen bij iedereen af, behalve bij Duncan. Die was vooral druk met het maken van TikTok-filmpjes en het aankondigen van zijn nieuwe album.

‘Valse kraaien’

Na het tweede valse optreden werd het vertrouwen in Mia en Dion, die zelfs ‘valse kraaien’ worden genoemd, steeds minder. Want waarom zijn juist deze twee gekozen, als ze helemaal niet zuiver kunnen zingen? De afgelopen weken kreeg het duo een stormvloed aan kritiek over zich heen. Een reactie van hun coach bleef lange tijd uit en iedereen vroeg zich af: wáár is Duncan?

Belofte

En inderdaad: als je het mij vraagt moet de beschuldigende vinger niet alleen naar Mia en Dion gewezen worden, maar vooral naar Duncan. Want laten we eerlijk zijn: als je droomt van een succesvolle carrière en je krijgt deze kans in je schoot geworpen, is het toch lógisch dat je ja zegt? Duncan is degene die de twee naar voren heeft geschoven en een goede begeleiding beloofd heeft. Een belofte die hij niet waargemaakt heeft, zo liet Mia al doorschemeren: ,,Door het hele circus is er ook gewoon weinig tijd geweest voor het voorbereiden. Daardoor is het minder goed gegaan dan we zelf hadden gewild.”

Te laat?

Op de momenten dat Mia en Dion de steun en begeleiding van Duncan goed konden gebruiken, was de zanger vooral druk met het maken van TikTok-filmpjes. Sterker nog: in de belangrijkste weken van Mia en Dion dacht Duncan wel even een nieuw album uit te kunnen brengen. Uiteindelijk heeft hij dat toch maar uitgesteld. ,,We gaan ons uiterste best doen en alles op alles zetten om dit allemaal in goede banen te leiden, zodat Mia en Dion straks zo relaxed mogelijk op het podium kunnen staan”, liet hij weten op Instagram. Beter laat dan nooit… Maar, ís het niet al te laat?

Zooitje

Vanavond krijgen Mia en Dion bij talkshow Khalid & Sophie een nieuwe kans om te laten zien dat ze wél kunnen zingen. Veel slechter dan de vorige optredens kan het niet worden, maar één ding is duidelijk: als de twee weer als valse kraaien klinken, heeft Duncan er een behoorlijk zooitje van gemaakt en is híj de echte verliezer. Ik zit vanavond in elk geval klaar voor de televisie. U ook?

Tags

DION COOPERDUNCAN LAURENCEMIA NICOLAISONGFESTIVAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck